Sidor

söndag 28 juni 2009

Det rödgröna samarbetet


Vi investerar för framtiden


Sverige är ett rikt land med stor mångfald och breda internationella kontaktnät. I det rödgröna samarbetet vill vi bygga vidare på den kraft som vi vet finns i vårt land. Vi vill vara med och göra Sverige mer modernt, konkurrenskraftigt och rättvist. Vi vill investera i framtiden. Svensk politik står inför ett vägval: ska vi investera i jobb, eller fortsätta stå passiva inför arbetslösheten?

http://www.vansterpartiet.se/index.php?option=com_content&view=article&id=2321:vi-investerar-foer-framtiden&catid=22:nyhet&Itemid=799

Av: Andreas Bryhn

För Kännedom

För kännedom

Mikael Zand hoppar nu av från sitt parti Sverigedemokraterna med motiveringen att han "har upptäckt att de är främlingsfientliga smygrasister". Stoppa pressarna! Ring Nobelkommittén, någon!

Andreas Bryhn

Av: Andreas Bryhn

Honduras: Statskupp mot
vänsterliberal president

Honduras vänsterliberale president Manuel Zelaya störtades i en statskupp på söndagen och deporterades till grannlandet Costa Rica. Statskuppen har kritiserats världen över.

http://www.yelah.net/news/20090628210944

Av: Jon Weman

Perus urbefolkning segrade över storföretag

President Alan García led ett förödande nederlag när han i förra veckan tvingades backa från två av de ”regnskogslagar” som har lett till stora protester i peruanska Amazonas. Lagarna var en anpassning till Perus frihandelsavtal med USA och det kraftiga motståndet kan få storföretag att omvärdera satsningar i projekt som ursprungsbefolkningen motsätter sig.

http://www.arbetaren.se/articles/utrikesanalys20090625


Av: Lennart Kjörling

Stora Enso – ge er av!

Stora Enso och andra nordiska företag måste från grunden se över den modell de arbetar efter i Latinamerika, där den starka koncentrationen av stora plantager drabbar lokalbefolkningen. Det skriver frilansjournalisten Lennart Kjörling i en debattartikel.

http://www.arbetaren.se/articles/debatt20090625-2