Sidor

söndag 21 juni 2009

Johan Ehrenberg pratar med Mona Sahlin, Peter Eriksson, Maria Wetterstrand och Lars Ohly.


”Vi tänker inte vara passiva”
Vi har som enda media intervjuat hela oppositionen i ett gemensamt samtal om den nya politiken. Vilka är planerna? Vad kan redan nu slås fast om den framtida ekonomiska politiken, om Vattenfalls roll, om de offentliga pengarna och om klimathotets allvar. Hur ska en icke borgerlig politik se ut på riktigt?Det här är ett öppet samtal. Johan Ehrenberg pratar med Mona Sahlin, Peter Eriksson, Maria Wetterstrand och Lars Ohly.Det är ett samtal om allvaret men också om möjligheterna. Det är redigerat för att förenkla läsningen. Hela samtalet finns ordagrant även för lyssnande/betraktande.Läs och tolka själv hur de ser på den framtida politiken. Diskutera gärna!Denna första vecka diskuterar vi kris, skattepolitik, statsfinanserna och gröna investeringar.Nästa vecka jobb, förstatligande, de höga politikerlönerna och EU-valet.
Den avslutande delen av detta samtal publiceras först i nästa veckas tidningar, och sedan här på webben. Då läggs även den andra delen av podcasten ut.

Jag hade en gång en dröm

Vet ni i kommunen vad det är ni säljer ut?

Fram till 1924 auktionerade kommunen ut sina ”sorgebarn” till lägst bjudande. På så sätt slapp de själva ansvaret.
Det känns som om historien upprepar sig fast det nu handlar om utförsäljning av alla gruppbostäder och dagcenter inom Falkenbergs kommun.
Som lägst bjudande vann Carema orkidén, och från november månad drivs omsorgen med dem vid rodret. Från början sades det att vid ett övertagande skulle alla få behålla sina jobb.

Jag hade en gång en dröm
Solveig

http://hn.se/asikter/ordetarfritt/1.500925

En anställd på ett gruppboende

Vi känner oss överkörda

Vi känner oss överkörda av Falkenberg kommun!
Vad har vi att välja på? Att följa med till Carema Orkidén eller ut i den öppna arbetslösheten? Kommunen uppmanar oss att följa med för det finns inga arbeten till oss mer än ett fåtal tjänster i äldreomsorgen. Och det är vissa som inte har utbildning till det, för där krävs det att man är undersköterska, men vi är vårdare.

http://hn.se/asikter/ordetarfritt/1.500924

Skrivet av Lennart on June 21, 2009



Iran, Twitter, demonstranterna och mullorna. Mullorna vann, vad händer nu?

Det verkar som om den iranska demokratirörelsen nu är krossad även om vi säkert kan vänta oss spridda protester senare idag: http://www.usablogg.org/2009/06/21/iran-twitter-demonstranterna-och-mullorna-mullorna-vann-vad-hander-nu/