Sidor

tisdag 14 oktober 2008

Röra i regeringsfrågan

http://www.dagensarena.se/text/2008/10/rora-i-regeringsfragan

En ny era av politisk ekonomi




http://www.dagensarena.se/text/2008/10/en-ny-era-av-politisk-ekonomi

Svenska folket: Inga vapen till USA!


SVENSKT VAPEN Amerikanska soldater hjälper en skadad kamrat i Az Bayer i södra irak. Det inringade vapnet är svenskt: ett pansarskott från Bofors, modell AT4. 56 procent av svenskarna vill att Sverige slutar exportera vapen till USA under pågående krig.
Foto: AP


Svenskarna vill inte att Sverige ska exportera vapen till USA och Storbritannien under pågående krig. Det visar en ny opinionsundersökning från Sifo, beställd av miljöpartiet.

– Människor upplever ett oerhört hyckleri, skriver miljöpartisten Lars Ångström på Aftonbladet Debatt.

http://www.aftonbladet.se/debatt/article132882.ab





Tell McCain to End the Politics of Hate


http://www.youtube.com/watch?v=U5mdIPNB8t8

Hur ska vi hinna med de gamla?

Som undersköterska i Falkenbergs kommun, kan jag bara beklaga att våra gamla ska behöva se att allt bara bli sämre.
Vi ska utbildas i dokumentation, får nya direktiv, hur vi ska bli effektivare, men det pratas inte om hur vi ska hinna med våra gamla. Man ska i hemtjänsten hinna med upp till 10 - 15 stycken på en förmiddag och där ingår dusch, påklädning, medicin, sårvårdsomläggning och frukost. Sen att man ska hinna prata med dem och ge dem lite social omsorg. Tiden som det tar att ta sig mellan de olika vårdtagarna räknas inte. Jag förstår dem som slutar inom vården, för att jobba som vårdpersonal gör att man mår dåligt, att inte kunna ge det som de behöver mest, att sitta ner och prata.
Alla neddragningar på personal och hur mycket pengar vi måste spara in, varje månad, är det viktigaste för kommunen! Visst allting kostar, men de gamla betalar ju faktiskt för att få den hjälp de behöver! Jag skulle vilja se våra politiker städa två rum, kök och toalett på en halvtimme. Sen att de känner sig nöjda, när de går där ifrån. Jag gör det inte!

Frustrerad

Protestera mot regeringens orättvisa politik

Regeringen för en orättvis politik, hävdar Jana Nilsson, vice ordförande, och Jeanette Qvist, ledamot i kommunstyrelsen i Varberg.
http://www.hn.se/m_opinion.php?id=1006825&avdelning_1=112&avdelning_2=118