Sidor

torsdag 10 december 2009

Av: Håkan Bergström

Dawit Isaaks brott: Inget. 


I dag, utanför Stockholms stadshus, tänder vi i Journalistförbundet några hundra marschaller som ska forma siffran 3 000. Vi hade hoppats slippa den här manifestationen – men tyvärr: Fortfarande efter 3 000 dagar sitter vår kollega, journalisten Dawit Isaak, fängslad i Eritrea.
Det slumpar sig så att hans förfärliga tideräkning, de 3 000 fängelsedagarna, sammanfaller med årets Nobelhögtidlighet. Därför valet av plats för manifestationen, en strävan att i strålkastarljusets utkant återigen skapa uppmärksamhet kring Dawit Isaaks öde.


 

Röda Malmö En blogg med underifrånperspektiv

Därför blir det som det blir


De rödgröna leder stort


Anledningen till Sverigedemokraternas framgångar är de ökande klasskillnaderna. Under tjugofem års tid har orättvisorna ökat och välfärden urholkats. Oavsett om det varit borgerliga eller socialdemokratiska regeringar. Dessa regeringar har skiljt sig åt, men de har alla fört olika varianter av nyliberalt inspirerad politik som gynnat de rika och drabbat vanligt folk.
 

 

skrivet av Björn Fridén



December 10, 2009 - Ministern skyller ifrån sig - idag: riksdagen

NOTIS. Efter att ha skyllt situationen i sjukförsäkringen på sossarna och på försäkringskassan lägger nu socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrson (M) ansvaret på riksdagen. De nya lagarna har hon tydligen inget med att göra, och har inte heller någon åsikt om.

Men kom ihåg:
"Regeringen styr riket. Den är ansvarig inför riksdagen." [1 kap. 6 § regeringsformen]



Passa på att öppna en lucka i Alliansfritt Sveriges julkalender