Sidor

torsdag 5 februari 2009

Av: Björn Elmbrant


Kärnkraftskramarna saknar perspektiv

Ibland blir man bara så trött på politik. Som det här övertaktiserandet som pågår i borgerliga kretsar om att vi skulle behöva ny kärnkraft i Sverige. Antagligen är dessa borgerliga berusade av tanken på att de den vägen ska kunna tvåla till den rödgröna koalitionen. Annars går det inte att förklara att så många tongivande röster på en och samma gång tappat kontakten med verkligheten, blundar för kända kunskaper och förnekar ekonomiska invändningar.

http://www.dagensarena.se/text/2009/02/kramarna-saknar-perspektiv







Av: Rikard Warlenius


EU anstiftar till hets


När Gordon Brown i sitt första tal som Storbritanniens premiärminister lyfte parollen ”brittiska jobb åt brittiska arbetare” menade han – säger han i alla fall nu – att brittiska arbetare skulle erbjudas de färdigheter som krävs för att framgångsrikt kunna konkurrera på den globala arbetsmarknaden.

http://www.arbetaren.se/articles/ledare20090204-2

Som syndikalister måste vi givetvis alltid stå upp för alla människors lika värde, mot rasism och andra sätt att så split i arbetarklassen. Men det försvåras betänkligt när EG-domar, politiska beslut och vinstbegär ställer arbetare mot varandra.

Det är inte de brittiska arbetarna som hetsar, utan EG-domstolen och dess marknadsliberala försvarare.

Av: Anna-Klara Bratt

Europeisk höger kryper närmare


LEDARE 4 februari Alla goda krafter måste rösta i EU-parlamentsvalet – och mobilisera. Annars kan den europeiska ultrahögern få en chans att träffas över gränserna och formera sig, skriver Anna-Klara Bratt.

http://www.arbetaren.se/articles/ledare20090204

Av: Shora Esmailian

Sko träffade israels ambassadör


Under ett möte på Stockholms universitet, arrangerad av Utrikespolitiska föreningen, kastades en sko, två böcker och ett block på den inbjudna gästen: Israels ambassadör i Sverige Benny Dagan.

http://www.arbetaren.se/articles/inrikes2009024-3

Benny Dagan fick även på Livets Ord det mottagande som hans sjuka sak förtjänar. Se videon på http://www.kommunistiskapartietuppsala.se/
Uppsala 2009 02 05
Fred Torssander

Ämne: [uppsala-fredskoalition] Fw: Israels ambassadör skoad vid SU

Kamrater!
OM inte Missionskyrkan ställer in mötet med folkmördarrepresentanten Mr Dagan:
TA MED DUBBLA SKOR TILL MÖTET! Fortsätt och fullfölj traditionen!
uppmanar
DZ