Sidor

torsdag 4 september 2008

Värnpliktig till värnpliktig – en insamlingskampanj



















http://www.svenskafreds.se/osteuropa/

Svårt, inte omöjligt















VÅLDTÄKTERNA BLIR FLER. Under minst ett års tid har olika expertröster, bland annat Brottsförebyggande rådet, gjort den bedömningen. 
Natten till lördagen den gångna helgen anmäldes sex våldtäkter i Stockholm, vilket enligt polisen är ”ovanligt” många. Det blev en nyhet i flera medier. 
Några gånger varje år leder våldtäkterna dessutom till löpsedlar. Medierna blundar inte för att våldtäkt är ett samhällsproblem som måste ges uppmärksamhet – men det räcker inte.

NÄR KATRINE KIELOS släppte sin uppmärksammade bok Våldtäkt och romantik (Modernista) i våras löd stridsropet att vi måste tala om våldtäkt. I alla dess bemärkelser. Hon hävdar att det inte är så enkelt som många feminister gjort gällande, att våldtäkt bara handlar om makt och kontroll. Våldtäkt handlar också om sex. Inte bara för förövaren. Vetskapen om risken att bli våldtagen påverkar alla kvinnor – även sexualiteten påverkas av detta, ”konstrueras” i relation till det, som det kallas på fackspråk.

http://www.arbetaren.se/articles/ledare20080903-2

Lyxrestaurang skyddas av tvivelaktiga väktare












En av kampsportarna (mannen till vänster) deltar i polisinsatsen mot blockaden av restaurang Josefina. Foto: Anders Knutsson
Den syndikalistiska blockaden av lyxrestaurangen Josefina ansätts av aggressiva ordningsvakter som hotar fackliga aktivister. Vaktbolaget har tidigare kopplats samman med organiserad brottslighet.

Pressmeddelande







Pressekreterare

Dan Lundqvist Dahlin

070-591 00 12

2008-09-04

Arbetsgivarnas uteslutning av oseriösa företag visar att Byggnads har rätt när det gäller utnyttjande av utländsk arbetskraft

Arbetsgivarorganisationen Bemanningsföretagen har uteslutit alla sina utländska företag som inte är registrerade i Sverige. Detta för att de utländska företagen konkurrerar ut svenska företag genom att dumpa löner och villkor.

- Vi har länge stridit för att oseriösa arbetsgivare inte ska kunna konkurrera med lägre löner, dålig arbetsmiljö, och uttjänta bostäder. De ska inte kunna utnyttja utländska byggnadsarbetare. Bemanningsföretagens uteslutning av oseriösa utländska arbetsgivare visar att vi har rätt i vår kamp mot jobbtrafficking, säger Gunnar Ericsson, avtalssekreterare i Byggnads.

- Varje vecka hittar vi arbetsplatser där utländska byggnadsarbetare utnyttjas av skrupelfria arbetsgivare. De får för låga, ofta svarta, löner. De har en undermålig arbetsmiljö och de bor i uttjänta bostäder, Fortsätter Gunnar Ericsson.

- Bemanningsföretagens uteslutning av utländska företag är en stark signal till Urban Bäckström och Svenskt Näringsliv att den svenska modellen med kollektivavtal ska gälla på svenska arbetsmarknaden och att löntagarna har rätt till bra villkor, säger Gunnar Ericsson.

- För att säkerhetsställa att våra utländska kollegor får avtalsenliga löner och rätt arbetsvillkor måste vi teckna hängavtal med dessa oseriösa företag, avslutar Gunnar Ericsson.

https://www.pirab.se/MIMA/standard/getmail.asp?x=A443244A