Sidor

lördag 29 maj 2010

Integritet | eyecu.se

Integritet | eyecu.se

Svensken tar den feges väg | Ledare | Aftonbladet

Svensken tar den feges väg | Ledare | Aftonbladet

Fortsatt konflikt mellan FUB och socialchefen - Falkenberg - www.hn.se

Fortsatt konflikt mellan FUB och socialchefen - Falkenberg - www.hn.se

Skrivet av Björn Fridén

Maj 29, 2010 - Reinfeldt kallar ungdomsarbetslösheten ”myt” och ”synvilla”

SYNVILLOR. Det var en och annan som igår ryckte på ögonbrynen över vår statsministers uttalande om att ungdomsarbetslösheten är ”en skapad synvilla”. Hans företrädare Göran Persson (S) påpekade att ”jobben inte skulle bli en valfråga”, något han fick plikta för med sitt ämbete. På Svenskt Näringslivs stämma menade Reinfeldt att
”Ungdomsarbetslösheten är en skapad synvilla. Hälften av de vi kallar arbetslösa är heltidsstudenter. Jag är inte övertygad om att de kallar sig arbetslösa. De här siffrorna används för att skrämma upp”
Men låt oss för enkelhetens skull ta Reinfeldt på orden, att studenter som försöker hitta ett jobb inte är arbetslösa, hur fungerar det då med vad han sa för några månader sedan?
”Det är en myt att det inte finns arbete att söka i svåra tider. Det finns alltid lediga platser. Också i lågkonjunktur byter folk jobb. En viktig orsak till att många ungdomar inte får jobb är att de inte söker jobb”
Han menar alltså att studenter som försöker arbeta inte är arbetslösa, medan han samtidigt menar att de som inte söker jobb inte heller är arbetslösa - eftersom de hade fått jobb om de bara hade sökt. Varför studenterna då inte kan finna anställning blir lite svårförklarat.

Det blir alltså ganska svårt att ta honom på orden.


http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/05/maj-29-2010-reinfeldt-kallar.html

This is just the beginning.

Permanent destruction of Louisiana marshland


This is just the beginning.

To be repeated in Florida and other places the US news media hasn't had the intelligence/decency to mention: Cuba, Haiti, Jamaica etc.


http://www.brasschecktv.com/page/852.html