Sidor

söndag 14 mars 2010

Dagens ETC om Vem bryr sig? – Vem bryr sig?

Dagens ETC om Vem bryr sig? – Vem bryr sig?

Anna Sjödin och Thomas Hartman

■ Det talas ofta om hur bra vi har det i vårt land - men det gäller långt ifrån alla. Anna Sjödin och Thomas Hartman tar oss med på en annorlunda vandring genom Sverige.
      Vi får träffa Maria som glömmer bort att laga mat och aldrig duschar. Där finns Dagmar som åldras ensam och övergiven framför sitt köksfönster medan klockan tickar. Anneli tvingas till sms-lån för att kunna köpa varma vinterjackor till barnen.
      Vi möter en höger med förakt för svaghet, en socialdemokrati som skyddar myndighetsmakten och ett skrå av åsiktsjournalister som sedan länge tappat sina ideal. De njuter av varandras sällskap i konstruerade miljöer som bloggar, kulturprogram och Almedalen.
      Den som värnar välfärden måste våga vara välfärdsstatens största kritiker. Den politiska kraft som vill ha människors stöd måste dela den ångest och de drömmar de mest utsatta i samhället lever med.
      Då minskar klyftorna i samhället och då först återfår politiken människornas förtroende.

Av Ulf Mossberg













Maggie och Torsten Karlsson gifte sig 2 december 1944.

Torsten, 89, får inte bo med frun Maggie

Maggie Karlsson bor på ett äldreboende. Men maken Torsten är för frisk för att få bo med sin fru.
Trots att han har haft tre hjärtinfarkter, pacemaker och är i det närmaste blind, anser kommunen att han inte kan få plats på samma boende som sin fru sedan 65 år tillbaka.

http://gt.expressen.se/nyheter/1.1916505/torsten-89-far-inte-bo-med-frun-maggie 


Om Maud Olofsson







Mars 14, 2010 - Maud Olofsson KU-anmäls

NOTIS. Näringsminister Maud Olofssons (C) bloggande på tillväxtverkets hemsida blir nu en fråga för konstitutionsutskottet, rapporterar Dagen. Anmälaren Hans Hoff (S) menar att
”Tillväxtverkets hemsida ska inte vara en plattform för näringsministerns egna tankar och idéer om det politiska alternativet. Myndigheter ska syssla med saklig information om deras verksamhet. De ska inte vara en förlängd arm för centerledarens politiska utspel. Det är oseriöst”
Rekommenderad läsning:Media: Aftonbladet | SvD |

http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/03/mars-14-2010-maud-olofsson-ku-anmals.html