Sidor

måndag 2 mars 2009

Info on The Pirate Bay Trial BY: PB + TPB

Spectrial







http://trial.thepiratebay.org/2009/02/23/kopimi-tvs01e10-a-ko-optimistic-message-to-the-authors-of-sweden/

Förstatliga bilindustrin!


Det går att rädda Saab


Beska droppar Att låta den offentliga sektorn rädda det privata näringslivet vore ett nederlag för Fredrik Reinfeldts borgerliga regering. Men det är dags för oppositionsledaren Mona Sahlin att ta det farliga f-ordet – förstatligande i sin mun. Det handlar inte om ägarstöd utan om att rädda underleverantörer, kommuner och anställda, skriver Johan Ehrenberg. Foto: MAGNUS SANDBERG, ANDERS DEROS

Johan Ehrenberg: Vänta inte på katastrofen – förstatliga bilindustrin!

Den svenska bilindustrins vara eller inte vara handlar om totalt 300 000 svenska jobb. Det ger cirka 100 miljarder i arbetslöshetskostnad per år. Nog kan det vara värt lite eftertanke innan man tvärsäkert säger att staten inte kan rädda Saab, skriver Johan Ehrenberg.

http://www.aftonbladet.se/debatt/article4505296.ab

BRAVE NEW FOUNDATION PRESENTS

We Are Fighting For Our Homes







http://fightingforourhomes.com/?utm_source=rgemail

Av: Per Wirtén Redaktionsmedlem Dagens Arena

EU behöver federalism

I går träffades regeringscheferna i EU:s medlemsländer för toppmöte. Alla undrar om de kan lappa ihop unionens nya sprickor. Men det europolitiska problemet är toppmöten som sådana.

Man brukar säga att EU utvecklas genom sina kriser. Man löser dem med ett nytt språng framåt. Nu närmar sig en politisk kris som överskuggar allt annat under epoken efter Maastrichtavtalet. Flera länder är på väg mot först ekonomisk och sedan även politisk kollaps: Irland, Lettland, Litauen, Bulgarien, Rumänien och fler kommer att följa. Stora medlemmar försöker samtidigt smita det gemensamma ansvaret. Hela idén om samma regler för alla, ömsesidig hjälp och solidaritet riskerar att sprängas sönder under trycket. Hösten och vintern 2009-10 kan bli en mardröm.

http://www.dagensarena.se/text/2009/03/eu-behover-federalism

Bonusar


"Volvos bonusar stötande"


Statsminister Fredrik Reinfeldt tycker att planerna på höjd ersättning till Volvos 250 högsta chefer är "stötande". Och Christer Gardell, vd i Volvos storägare Cevian, är "förbannad" över förslaget.

http://www.privataaffarer.se/aktier/200903/volvos-bonusar-stotande/index.xml