Sidor

måndag 23 november 2009

IT och telekom

Microsoft i pakt mot Google

Microsoft vill att mediaföretag ska stänga ute Google. Enligt Financial Times förs diskussioner som kan vara startskottet till ett sökmotorkrig.

http://www.dn.se/ekonomi/microsoft-i-pakt-mot-google-1.1000197 

Av: Håkan A Bengtsson Redaktionsmedlem Dagens Arena

Under all kritik, Maud!

Bild: Gunnar Seijbold/Regeringskansliet

Maud Olofssons höga tonläge har dämpats en aning. Efter fredagens riksdagsdebatt lät hon djupt skakad. Turerna kring Vattenfall har försvagat Olofsson och om hon har trasslat in sig i lögner kan den kommande KU-granskningen innebära att hennes politiska karriär är över.

Röda Malmö

En ohållbar kapitalism

Den kapitalistiska livsstilen underminerar världsekonomin

De stora ledande kapitalistiska länderna för mänskligheten mot en katastrof. Det kortsiktiga profittänkandet kan leda fram till att man sågar av grenen som vi alla sitter på. Det stundande klimatmötet i Köpenhamn verkar ännu en gång illustrera hur man skjuter frågorna framför sig.

Av: Hans Hoff och Björn Lind

Barnen viktigare än sänkta skatter

Hög kvalitet i skola och förskola prioriteras av S-riksdagsledamöterna Hans Hoff och Björn Lind framför stora skattesänkningar.



Hur barnen har det är ett bra mått på ett samhälles kvalitet. Att barnen är vår framtid är mer än en klyscha – det är så det är. Den moderatledda alliansregeringen har hittills inte tagit barnens situation på allvar. Samtidigt som skatterna sänkts med nästan 80 miljarder kronor så räknar regeringen själv med att 60 000 jobb ska försvinna från kommunerna de närmaste två åren. Det kommer att leda till färre personal som tar hand om våra barn och därmed försämrad kvalitet på förskola och skola.

http://hn.se/asikter/debatt/1.648942

Av: Bo Bäck

Skatteorättvisan fortsätter

 Den lilla skattesänkningen för pensionärer är inget att vara stolt över, tycker Bo Bäck, PRO-Halland, i en replik på ett debattinlägg i HN den 12/11.





Replik.


Marianne Kierkemann och Margareta B Kjellin, moderata riksdagsledamöter, berömmer sig själv bl a för att äldre fått höjd pension och sänkt skatt.


Men det ekonomiska resultatet är i verkligheten magert. Årets pensionshöjning berodde till stor del på inflationen, dvs prisökningarna. Den reala höjningen, efter prisökningar, var 0,1 procent. Och nästa år sänks pensionen med 3 procent. Inget vidare utfall, tycker jag.

http://hn.se/asikter/debatt/1.648941