Sidor

fredag 20 mars 2009

Det Progressiva USA

Mats Svegfors och människor som inte förstår bloggar eller Twitter





Jag var på ett möte med en VD för ett IT-företag här i Silicon Valley igår, en man i 40-årsåldern som inte för sitt liv kunde förstå vad det är för vits med att använda Twitter. “Jag tänker för fan inte skicka ut Tweets varenda gång jag går på toan..” som han uttryckte det.

Skickar med en länk till bloggen som jag citerat ovan: http://www.usablogg.org/2009/03/20/mats-svegfors-och-manniskor-som-inte-forstar-bloggar-eller-twitter/

(Bo Erlandsson)

BRAVE NEW FOUNDATION PRESENTS

Rethink Afghanistan (Part 2): Pakistan, the "Most Dangerous Country in the World"






http://rethinkafghanistan.com/?utm_source=rgemail

Gaza

Outlandish Look Into My Eyes








http://www.youtube.com/watch?v=3P12aqVeZkQ

Av: Fredrik Nyberg


Leninpris delas ut på hotell


Mycket Lenin. Lasse Diding som driver Hotell Gästis kör på i vänsterfilen och gillar att provocera. Först startade han ett Leninbad och i april ska ett Leninpris delas ut i hans lokaler.Foto: L-G Johansson





Hotellägaren Lasse Diding är värd när ”Jan Myrdals stora pris – Leninpriset” delas ut för första gången. Pristagare är Mattias Gardell, professor i religionshistoria i Uppsala.


Den 4 april håller Jan Myrdalsällskapet sin första ordinarie årsstämma på Hotell Gästis i Varberg. Då kommer också det nya priset att delas ut.

Forskaren, författaren och debattören Mattias Gardell får utmärkelsen och 100 000 kronor.

Lasse Diding, som driver Hotell Gästis och även är med i Jan Myrdalsällskapet, är den största bidragsgivaren till priset och tycker att Mattias Gardell är ett utmärkt val.

– Han är lika olydig, besvärlig och oppositionell som Jan Myrdal, säger Lasse Diding.

Mattias Gardell får priset bland annat för hans böcker ”Bin Ladin i våra hjärtan” och ”Tortyrens återkomst”. Lasse Diding tycker det är viktigt med författare som lyfter fram annat än den gängse bilden.

http://hn.se/nyheter/varberg/1.417970




Av: Fredrik Nyberg


Privatperson JO-anmälde kommunen


Varbergs kommun JO-anmäldes av en privatperson efter att HN skrivit om Michell Björk, som på grund av sitt missbruk inte fick den hjälp han anser är nödvändig.

Nyligen berättade HN om hemlösa Michell Björk, som är starkt kritisk till att socialförvaltningen ställer krav på nykterhet för att enskilda ska få hjälp med bostad.

En privatperson reagerade på Michell Björks situation och JO-anmälde Varbergs kommun, för hur ärendet hanterats, men JO har valt att inte ta upp frågan.

http://hn.se/nyheter/varberg/1.417489



Håkan A Bengtsson Redaktionsmedlem Dagens Arena


Släng ut våldsvänstern

Under demonstrationerna mot Davids Cup-matchen i Malmö hände det igen. Våldet visade upp sitt fula tryne. Några ur den extrema vänstern tog saken och lagen i egna händer. En av dessa gynnare klättrade upp på en polisbil och försökte sparka sönder ljuslyktorna på piketen. Sedan gav han oss fingret.

Han gav fingret till alla som ville ha en fredlig demonstration. Det var ingen tillfällighet att deltagandet i demonstrationen var sämre än väntat. Att det skulle bli bråk låg i korten. Han gav fingret till svenska folket som unisont skakade på huvudet. Men han gav också fingret till den demokrati som folkliga rörelser i generationer har kämpat för att förverkliga. Därigenom gav han fingret åt vänsterns demokratiska traditioner, som dessa våldsbenägna grupper säger sig vara en del av. Vilket de inte är. De vänder med sina handlingar demokratin ryggen. Det är hög tid att vänstern vänder dem ryggen. Tydligt och konsekvent.

http://www.dagensarena.se/text/2009/03/slang-ut-valdsvanstern