Sidor

måndag 15 juni 2009

Missnöjd kommunanställd

Längre tid på jobbet men mindre betalt


Jag sitter med en mapp från Carema i handen och en stor klump i magen. Var det någon som gav mig ett knytnävsslag där? Det känns verkligen så!

http://hn.se/asikter/ordetarfritt/1.496638

Av: Håkan Bergström

Färre anställda när vårdföretaget tar över


Det blir tydligare och tydligare att många anställda riskerar sina jobb, när handikappomsorgen i höst tas över av privata vårdföretag. – Kommunen har mörkat för oss. Nu kräver vi att kommunen tar sitt ansvar, säger fackordförande Catharina Berghorn.

I dag, måndag, ska Kommunalarbetareförbundets lokala ordförande Catharina Berghorn uppvakta kommunchefen Rolf Landholm om hur kommunen tänker agera när det uppstår övertalighet bland de anställda.

– Det som irriterar mig är att vi vid förhandlingarna om upphandlingen inte fick alla fakta på bordet, säger hon.

Fakta, i det här fallet, är ett dokument från vårdföretaget Carema Orkidén, där företaget tydligt redogör för vilken bemanning som är tänkt på de tio gruppbostäder för utvecklingsstörda som man övertar från kommunen.

http://hn.se/nyheter/falkenberg/1.495961



Skrivet av Lennart on June 15, 2009

Iran: Obama vägrar kritisera Ahmadinejad, Khamenei försöker vinna tid


Efter två dagars demonstrationer försöker nu Irans högste ledare Ali Khamenei i en klassisk manöver dämpa motståndet genom att säga att myndigheterna, dvs de myndigheter som på hans order stal valet, kommer att undersöka om det kan ha begåtts några oegentligheter.

http://www.usablogg.org/2009/06/15/iran-obama-vagrar-kritisera-ahmadinejad-khamenei-forsoker-vinna-tid/