Sidor

tisdag 18 augusti 2009

Av: Håkan A Bengtsson Redaktionsmedlem Dagens Arena


Tjänare, inte herre

I Guardian frågar Andy Beckett om vänstern har missat chansen att dra politisk nytta av den finansiella krisen. Visst har arbetarrörelsen blivit svaret skyldig.

Ofta har det snarare varit upplysta aktörer i det finansiella systemet som har gjort sina röster hörda. Finansmannen George Soros är en av de mest uppmärksammade härvidlag. I en rad sammanhang har han kritiserat avregleringen av den finansiella sektorn. Senast i boken "The Crash of 2008 and what it means", som uppdaterar hans tidigare kritik.

http://www.dagensarena.se/text/2009/08/tjanare-inte-herre



Vinna-vinna-koncept

Vård nära invånarna!

Vi vill ha mer kvalificerad vård lokalt hos den vårdgivare man valt, det menar de socialdemokratiska sjukvårdspolitikerna, Lise-Lotte Olsson, Maud Lanne, Inger Johansson, Kerstin Zander, Agneta Karlsson, Monica Yngvesson och Kristina Johansson, landstingsråd respektive vice ordföranden i lokala nämnder.

http://hn.se/asikter/debatt/1.551572

Av: Berit Danielsson och Anders Gradin

Timbro är enfaldiga

Den rapport från Timbro, författad av f d MUF-ordföranden Thomas Idergard, om kommunernas kultur- och fritidssatsningar, som presenterades för några veckor sedan, är närmast enfaldig. Den visar på en brist på kunskap om verkligheten när det gäller den betydelse som civilsamhällets aktörer på kultur- och fritidssidan har för kommunernas tillväxt och utveckling. Bra skola, vård och omsorg samt en bra kultur- och fritidsverksamhet är grundläggande för att skapa tillväxt och utveckling. Detta samband väljer Timbro helt att bortse från i sin rapport.

http://hn.se/asikter/debatt/1.551573

Av: Två anhöriga till gamla föräldrar

Prao i hemtjänsten för politiker


Ställ krav på prao för politiker även inom hemtjänsten!

Hemtjänstpersonal består nästan till hundra procent av kvinnor och flertalet av dem tycks vara medelålders.

Vi möter dem varje dag, stretande på sina cyklar (i de flesta fall) i ur och skur mellan sina uppdrag i hemmen. Ibland med inköpskassar från affären. En kasse fram och en bak på cykeln.

Väl på plats hos de gamla, arbetar de under stor tidspress och ständig övervakning.

http://hn.se/asikter/ordetarfritt/1.552455


Upplagd av Ronny Åkerberg


Det kontraproduktiva kriget


På soptippen utanför Mazar-i-Sharif, där de svenska Isaf-soldaterna finns, går 12-årige Mostafa och letar för att hans familj ska få mat

http://rodamalmo.blogspot.com/2009/08/det-kontraproduktiva-kriget.html