Sidor

onsdag 27 maj 2009

Orolig sjuksköterska

Sjukvårdens pengar går till teaterföreställningar


Vi har nyligen fått besked om att personal på våra sjukhus i Halland kommer att varslas om uppsägning eftersom pengarna inte räcker till löner åt alla. Detta kommer naturligtvis att drabba patienterna och öka stressen och känslan av att inte räcka till hos personalen.

Samtidigt med att man vidtar dessa drastiska åtgärder för att spara pengar slösar landstingsdirektören bort många miljoner kronor på vad som kallas ”värdegrundsarbete” med hel- och halvdagar med teaterföreställningar och föredrag och dessutom en massa möten på alla sjukhuskliniker och vårdcentraler. Det tråkiga är att vetenskapliga undersökningar har visat att den här typen av ”värdegrundsarbete” inte har någon bestående effekt och innebär att den tid och de pengar som läggs ner är bortkastade. Smarta konsulter som tjänar grova pengar har länge lyckats sälja in dyra kurser och program i omfattande satsningar på ”värdegrundsarbete”. Men det har under den senaste tiden gått upp för allt fler att det inte är försvarbart att använda pengar på sådana satsningar.

http://hn.se/asikter/ordetarfritt/1.479134


Av: Anna Hellgren Redaktionsmedlem Dagens Arena


Bollen är inte rund

Sedan "Europacupen för mästarlag" förvandlades till Uefa Champions League 1992 har mycket hänt. Fotboll har blivit en kapitalistisk dröm där varje säsong betyder rekord i övergångssummor, inte minst eftersom det numera är fritt fram att ha så många utländska proffs man vill i ett lag.

I vintras försökte till exempel Manchester Citys stenrike ägare, Dr Sulaiman Al-Fahim, köpa Kaká från Milan för 1,2 miljarder kronor, och de lag som åker ur Premier League förlorar 800 miljoner kronor bara på intäkter från reklam- och kabeltevekontrakt.

http://www.dagensarena.se/text/2009/05/bollen-ar-inte-rund



Esbatis kommentarer


Ännu skönare brisar i den demokratiska oasen


Den nya högerextrema israeliska regeringen är snabbt ute med några lagförslag som kodifierar den reellt rasistiska apartheid-politiken.

http://esbati.blogspot.com/2009/05/annu-skonare-brisar-i-den-demokratiska.html

Skrivet av Lennart on May 26, 2009


Göran Rosenberg om nationalism, det svenska kulturarvet och samhällstjänst


Efter att ha bott i det toknationalistiska USA i alltför många år så blir jag lätt förtvivlad när jag läser Göran Rosenbergs artikel i DN: Nationen på gott och ont - DN.se

http://www.usablogg.org/2009/05/26/goran-rosenberg-om-nationalism-det-svenska-kulturarvet-och-samhallstjanst/