Sidor

fredag 29 januari 2010

Skrivet av Björn Fridén











Januari 29, 2010 - Hafsverkens le Guide Michelin

HAFSVERK. Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) lyckades i onsdagens partiledardebatt återigen komma dragande med påståendet om att hans regering minsann bara presenterar genomarbetade lagförslag. Man kan naturligtvis hävda att så är fallet, men då måste man bortse från ett par politiska frågor som utretts undermåligt eller inte alls. Här är en omfattande men inte heltäckande lista: http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/01/januari-29-2010-hafsverkens-le-guide.html

Google stöder klickannonser i mobilen - IDG.se

Google stöder klickannonser i mobilen - IDG.se

Av: Håkan A Bengtsson Ledarskribent Dagens Arena

Talande tystnad
Svenska medier ignorerar Obama-plan
 
Bild: wikimedia commons

För en vecka sedan toppade de stora internationella tidningarna med Barack Obamas utspel om en reglering av den finansiella sektorn. Förslaget har tagits fram av Paul Volcker, ordförande för Federal Reserve under Carter och Reagan, och kallas Volckerplanen. Planen påminner om det lagliga ramverk som genomdrevs av Roosevelt på 1930-talet och som satte en grimma på bankerna efter den stora depressionen. The Glass-Steagall Act upphävdes så sent som 1999, men nu vill Obama återskapa en del av detta lagliga ramverk. Vid presskonferensen förklarade han att "aldrig mer ska skattebetalarnas pengar hållas gisslan av en bank som är för stor för att gå omkull".
Financial Times toppade med nyheten och har analyserat frågan på längden och tvären de senaste dagarna. Tyska Die Zeits näringslivsbilaga ägnar förslaget stor uppmärksamhet. Brittiska The Times skrev att USA:s president attackerar "Masters of the Universe". Polly Toynbee skrev i Guardian att "här kommer den stora globala striden för demokratin: vem är det som styr - bankerna eller valda regeringar?".
I svenska medier har det varit märkligt tyst. Dagarna efter Obamas utspel hade Svenska Dagbladet en liten artikel. LO-tidningens Martin Klepke skrev också på temat. Mer var det inte. Ingen av de stora ekonomijournalisterna fattade pennan.

http://www.dagensarena.se/text/2010/01/talande-tystnad

Putting Washington at the Service of the Middle Class | The White House

Putting Washington at the Service of the Middle Class | The White House