Sidor

lördag 22 augusti 2009

Av: Maria-Pia Boëthius

Resan mot undergången

Det börjar klarna men inte ljusna. Det pågår en global maktkamp mellan politiker och pengavärld; banker, finansmarknad och många av de stora företagen som alldeles nyss störtade världen i finanskris.

http://www.etc.se/23071/resan-mot-undergangen/



Av: Maria-Pia Boëthius

”Be om ursäkt, Boëthius”

Maria-Pia Boëthius krönika ”Det påhittade Europa” har väckt ont blod på redaktionen som producerar programmet. Här bemöter Li Skarin Boëthius kritik, och får svar direkt.

http://www.etc.se/23051/-be-om-ursaekt-boethius-/


Av: Björn Elmbrant Redaktionsmedlem Dagens Arena


Valfläsk till folket!

Den regering som i dag samlas på Harpsund för att resonera om höstbudgeten vill inte minska klyftorna, inte skapa trygghet i krisen, icke heller förebygga klimatproblem. Det är en regering som bara har ett mål - att vinna valet 2010.

http://www.dagensarena.se/text/2009/08/valflask-till-folket

Röda Malmö En blogg med underifrånperspektiv


Israel ska inte särbehandlas


19-årige Bilal Achmeds kropp sprättades upp efter att han skjutits av den israeliska armén

Företrädare för staten Israel blandar sig i vad som publiceras i svensk media och vill att svenska regeringen ska fördöma en mot Israel kritisk artikel som fanns i Aftonbladet i måndags. I går torsdag skickades en skarp officiell protest till Sverige.

Israels utrikesminister Avigdor Lieberman, som också leder det ultranationalistiska partiet Yisrael Beitenu, kritiserade också Sverige och svenska utrikesdepartementet. Den svenska ambassadören i Israel, Elisabeth Borssin Bonnier, faller totalt sanslöst in i hetskören mot sitt eget land. Idag kräver Israels utrikesminister att Carl Bildt ska fördöma artikeln i AB.

http://rodamalmo.blogspot.com/2009/08/israel-ska-inte-sarbehandlas.html

Skrivet av Lennart on August 20, 2009


Njurkrisen, kommer Beatrice Ask att åtala Aftonbladets chefredaktör Jan Helin?


Detta har hänt:

En svensk journalist, Donald Boström har skrivit en artikel i Aftonbladet om att Palestinier anklagar Israels armé för att stjäla kroppsdelar från sina offer: Våra söner plundras på sina organ

http://www.usablogg.org/2009/08/20/njurkrisen-kommer-beatrice-ask-att-atala-aftonbladets-chefredaktor-jan-helin/


Sacco & Vanzetti the 2 leaders of the working class

Sacco and Vanzetti - song by Woody Guthire & David Rovics








Sacco & Vanzetti the 2 leaders of the working class were executed in America 1927song of Woody Guthrie & David Rovics: Oh say there, have you heard the news Sacco worked at trimming shoes Vanzetti ...

http://www.youtube.com/watch?v=N0sYAU96FY0&eurl=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fgroup.php%3Fgid%3D123783171388&feature=player_embedded#t=309