Sidor

måndag 27 april 2009

EU-brevet från Vänsterpartiet vecka 17

EU inifrån - ny bok om det glömda parlamentet

På onsdagen lanserade Jens Holm sin bok "EU inifrån - berättelser från EU-parlamentet 2006-2009". I tre år har han suttit i EU-parlamentet, den kanske mest undanskymda parlamentariska församlingen med svenska ledamöter i. Han ger sin bild av EU-maskineriet - ett EU som alltmer antar formen av en marknadsliberal superstat. Samtidigt tecknar han på några avgörande punkter konturerna av hur en annan politik, en hållbar politik med världen i fokus, skulle kunna se ut. Finns på www.redplanet.se

Av: Devrim Mavi Redaktionsmedlem Dagens Arena


Vem får kritisera islam?

Å ena sidan utsätts muslimer och människor som uppfattas som muslimer för rasism och diskriminering i Väst. Å andra sidan pågår det en maktkamp mellan islamister och människor som tror på modernitet. Den kampen har pågått under hela 1900-talet i de länder som kallas muslimska. Numera har delar av vänstern i Väst valt att närma sig islamister. De avfärdar kritiker av islamism för att inte förstå sig på rasismen som finns i Väst. Mer fel kunde de inte ha. Så frågan är: vem får kritisera islam och islamism i dag?

http://www.dagensarena.se/text/2009/04/vem-far-kritisera-islam


Av: Ulf Karl Olov Nilsson


ViLÄSER

Fullständigt namn: Ulf Karl Olov Nilsson. Kortform: UKON. Jag är poet, psykolog, psykoanalytiker. Jag är född 1965 i Robertsfors, Västerbotten; verksam i Göteborg. Jag gillar att jobba. Jag gillar svåra saker. Jag är frisk och joggar regelbundet. Jag är ateist. Jag gillar listor. Jag tillverkar dikter. Jag gillar dikter skrivna som listor. Jag håller igång. Nu har jag skrivit världens första twitterdikt. Den heter ”EFTER DÖDSDOMEN (några saker jag vill göra innan jag dör)”. Den består av en lista med 14 punkter och en rubrik. Den är skriven efter en läsning av slutkapitlen i David Bellos biografi över Georges Perec, A Life in Words. Perec dog i lungcancer 1982.


Rubriken och första punkten kommer 16 mars. http://www.vilaser.se
http://www.twitter.com/UKONkvittrar

http://www.vilaser.se/index.php?option=com_content&view=article&id=65&Itemid=74



Av: Göran Greider


Rörelsen måste ta ett steg åt vänster


Det är inte många som tänker på det, men 1 majtågen har sin upprinnelse i USA. Anarkister i Chicago höll 1886 ett möte för åtta timmars arbetsdag men plötsligt kastades en bomb mot polisen, som svarade med vapen och flera människor dog.
http://www.metro.se/2009/04/24/80804/rorelsen-

maste-ta-ett-steg-at-vanster/

Av: Sixten Mejervik

Stäng av de inblandade direkt


Tack Torbjörn för att du har kurage att rota i den kommunala skiten.

http://hn.se/nyheter/1.450980

Av: Åsa Lindqvist


Helen får 0 kronor i sjukpenning


Helen Johansson tvingades sjukskriva sig från ett av sina arbeten när hon slet av ledbandet i tummen. Nu visar det sig att hon är sjukskriven för få timmar för att få ersättning från Försäkringskassan.

- Jag trodde att Försäkringskassan skulle bli tacksam över att jag ville jobba där jag kan men så var det inte, säger Helen Johansson.

http://hn.se/nyheter/falkenberg/1.450001