Sidor

onsdag 29 april 2009

Brave New Foundation presents: Rethink Afghanistan








http://rethinkafghanistan.com/call.php?utm_source=rgemail

KatieCouric




http://www.youtube.com/watch?v=JnDHYDHmJnk

Av: Britta Alwerud

logo
onsdag 29 april 2009

Kommentar. Grattis Mari-Louise Wernersson och de andra i kommunstyrelsen till de nya fina bokbussarna. Jättebra för dem som bor på rena landsbygden. Men vi här i Vessige vill ha kvar vårt bibliotek för vi älskar det med alla dess aktiviteter. Bland annat tjänstgör det faktiskt som skolbibliotek. Flera gånger i månaden travar eleverna nerför backarna till biblioteket, slår sig ner i ungdomsavdelningen, bläddrar, läser och söker efter sina favoriter, slår i fackböcker tillsammans med bibliotekarien. Denna ungdomsavdelning är den största och bästa i sitt slag som jag har sett.

Dessutom upplever ungdomarna den speciella biblioteksatmosfären. Missunna dem inte det.

Britta Alwerud

Bibliotekarie

http://hn.se/nyheter/1.452915

Av: Björn Elmbrant Redaktionsmedlem Dagens Arena


Systemskiftet är här

Man kan inte öppna tidningen utan att läsa om den ekonomiska krisen. Men hur mycket får vi veta om den sociala recessionen? Denna tillbakagång pågår för fullt någonstans därute, utanför småpratet på Stockholms innerstads lattekaféer och bortom de politiska experternas synpunkter på vilken frisyr Mona Sahlin helst bör ha.

Experterna kunde ju till exempel åka till Försäkringskassans kontor i Luleå. Där syns den sociala recessionen genom att försörjningsstödet, det som tidigare hette socialbidrag, har ökat med 19 procent. Hela ökningen kommer från arbetslösa utan ersättning, det vill säga folk som har lämnat a-kassan efter de försämringar som regeringen har gjort.

En klar press på kommunernas socialhjälpsbudgetar har man noterat i exempelvis Karlshamn och Borås. Det som spökar är både de ändrade a-kassereglerna och den nya sjukförsäkringen, där sjukpenningen för långtidssjuka upphörde vid årsskiftet, och där socialbidrag är den enda möjligheten.

http://www.dagensarena.se/text/2009/04/49f71dc0ac8f6




Av: Fredrik Nyberg

Mircea Nitescu anklagas för brott mot mbl


Fackförbundet SKTF begär tvisteförhandling med Varbergs kommun för brott mot medbestämmandelagen. Kultur- och fritidsförvaltningen har både organiserat om och tillsatt en chef på en ny tjänst utan de förhandlingar som lagen kräver.

Läget är minst sagt ansträngt för kultur- och fritidsförvaltningen och dess chef Mircea Nitescu. En oberoende revisionsbyrå håller just nu på att granska verksamheten efter att HN rapporterat om att kommunen varit med och stöttat Rotaryevenemang, både ekonomiskt och med arbetstid, utan att det framgått att kultur- och fritidsförvaltningen var medarrangör.

http://hn.se/nyheter/varberg/1.452026