Sidor

söndag 6 juni 2010

Agera nu!

Ship to Gaza

Amnesty kräver en omedelbar, trovärdig och oberoende utredning av den israeliska militärens attack mot Ship to Gazas konvoj, då minst nio aktivister dödades på de skepp som var på väg mot Gaza med förnödenheter och för att protestera mot den israeliska blockaden mot Gaza.

Som ett första steg, kräver Amnesty att de israeliska myndigheterna omedelbart ska offentliggöra vilken order militären hade fått innan man utförde denna dödliga attack.


I nästan tre år har Israel, som i praktiken utövar ockupationsmakt mot Gazaremsan, förbjudit alla transporter av varor och människor in och ut från Gaza. Enda undantaget har varit vissa basvaror som har importerats av internationella biståndsorganisationer. Endast en bråkdel av de patienter som har behövt vård utanför Gaza har tillåtits lämna Gaza och dussintals har avlidit i väntan på att få tillstånd från Israel.


Amnesty kräver att blockaden omedelbart hävs. Enligt folkrätten har Israel en skyldighet att garantera välfärden för Gazas invånare vilket inkluderar sjukvård, skola, mat och bostad.


Agera nu!

Skriv på vårt upprop (skriv på längst ner) till premiärminister Benjamin Netanyahu, eller kopiera brevet och skicka själv till Netanyahu med kopia till ambassaden.

 

http://www.amnesty.se/ommanskligarattigheter/landinformation/israeloo/shiptogaza/

Röda Malmö En blogg med underifrånperspektiv

söndag 6 juni 2010

Bilder från Malmödemon för Gaza

Tvåtusenfemhundra tågade för Ship to Gaza
 

Röda Malmö En blogg med underifrånperspektiv

Israeliska propagandalögner

Statsterroristerna i Jerusalem ljuger om allt
 
Den israeliska regeringen vill inte delta i en internationell utredning om tillslaget mot Gazakonvojen förra veckan. Det kan man förstå eftersom israeliska regeringen och militären inte har rent mjöl i påsen. Helst vill mördarna utreda sig själva. Någon opartisk utredning vill man inte ha.