Sidor

fredag 17 juli 2009

Av: Ronny Åkerberg


Ett verklighetsfrämmande parti


Det räcker med 8 000 röster till för att Sverigedemokraterna ska kunna ta sig in i riksdagen, genom att nå över spärren på 12 procent i en enda valkrets. Den valkrets det handlar om är Skåne läns södra, som omfattar bland annat Burlöv, Kävlinge, Lund, Sjöbo, Trelleborg och Vellinge. Här har Sd redan 8,1 procent enligt Synovates senaste mätning. Risken är nog större att Sd lyckas ta fyra procent i hela landet.

http://rodamalmo.blogspot.com/2009/07/ett-verklighetsframmande-parti.html

Av: Britt-Marie Jonsson och Göran Persson


Besparingar drabbar demenssjuka


Fler platser på Floragården. Det är en ganska måttlig ökning av antalet platser på Floragården – 4–5 per år.

Fotograf: Ola Folkesson

Socialdemokraterna Britt-Marie Jonsson och Göran Persson återkommer med en replik till Ingemar Johansson, Centerpartiet, om äldreomsorgen i Falkenberg. Tidigare inlägg den 24/6 och 6/7.

Replik.

Ingemar Johansson, C, vidhåller i sitt debattinlägg tidigare ställningstagande beträffande äldreomsorgsutbyggnaden fastän vi anar att centerpartiets företrädare innerst inne är tacksamma för att andra tog över frågan. Att ta s k obekväma beslut har aldrig varit Centerns bästa gren.

Snabb utbyggnad är ett betyg satt på vår debattartikel av HN:s rubriksättande redaktör och som vi förstår det delar som vanligt Ingemar HN:s omdöme. Vi har inte använt ordet snabb utan redovisat en utbyggnad av äldreomsorgen i den takt som anses erforderlig.

http://hn.se/asikter/debatt/1.525807