Sidor

torsdag 3 september 2009

Av: Anna Hellgren Redaktionsmedlem Dagens Arena

Big Brother Berlusconi
 
Silvio Berlusconi gör saker som ingen annan regeringschef i västvärlden har råd att tillåta sig. Drar rasistiska skämt om Barack Obama, omger sig med öppna fascister, skaffar sig diplomatisk immunitet samtidigt som korruptionsundersökningar tornar upp vid horisonten. Ligger med horder av unga kvinnor, utnämner en "väderflicka" till jämställdhetsminister och förolämpar Angela Merkel inför hela Nato. Han liknar en politikens Benny Hill, som varken kan låta bli att nypa kvinnor i baken eller dra smaklösa skämt oavsett var han befinner sig.

IDG News

 

Wave presenterades för första gången i maj och finns för tillfället bara tillgänglig i en förhandsversion för utvecklare, men Google Apps-administratörer som vill att deras slutanvändare ska få testa den nya tjänsten kan nu fylla i ett formulär på Googles hemsida. 2010 kommer samtliga Apps-användare att få tillgång till Wave.

Av: Klas Lundström

Politisk flykting torterad i Sverige

I början av augusti misshandlades den politiske flyktingen Yossef Marehoum av marockanska män:
– De höll fast mig och brände mig på ryggen, skrek att jag inte ens var värd att döda, säger han till Arbetaren.

http://www.arbetaren.se/articles/inrikes20090902-5 

Av: Lilian Andersson

Eva-Britt Svensson ny ledare för EU:s jämställdhetsutskott

I tisdags tillträdde den svenska EU-politikern och vänsterpartisten Eva-Britt Svensson som ordförande för EU:s jämställdhetsutskott. Som ordförande vill hon involvera fler kvinnoorganisationer i arbetet mot ett mer jämställt EU och införa en jämställdhetskommissionär.

Christopher Holmbäck

Arbetarna betalar krisen

Banden fortsätter att rulla på Volvo i Torslanda. Det krävs till och med övertidsarbete. Men lönesänkningarna som IF Metall gick med på i våras består. Arbetsgivarna utnyttjar krisen för att uppnå full flexibilisering av arbetskraften, menar IF Metall-medlemmen och Volvoarbetaren Lasse Henriksson.

http://www.arbetaren.se/articles/inrikes20090902 

Av: Kristina Lindquist

”Det här är Palestina”

Jimmy Carter manar Israel att stoppa expansionen av bosättningar och riva gamla

Bosättningar på Västbanken och i östra Jerusalem står i centrum i försöken att få till stånd nya fredssamtal i Mellanöstern. Detta medan israeliska fredsaktivister varnar för att de alltjämt växande bosättningarna kan komma att eliminera alla utsikter för palestinsk stat.

Röda Malmö En blogg med underifrånperspektiv

Israel kapade Arctic Sea?

 
I dag förmedlar Aftonbladet uppgifter som pekar mot att det var Israel som låg bakom kapningen av det ryska fartyget Arctic Sea. Uppgifterna kommer från den ansedda tidskriften Time Magazine.
 

 

Av: Pär Granstedt

Desperationen stor i Israel 

Att krigförande stater försöker förhindra rapporter från krigets offer är en normal del av propagandakriget. Men ändå är Israels verbala attacker på Sverige med anledning av en artikel i Aftonbladet (17/8) uppseendeväckande.
Att judar i både Sverige och Israel blir illa berörda och oroade av vad som påminner om gångna tiders antisemitiska myter måste man förstå och respektera. Men i det 50-åriga kriget om Palestina är det staten Israel som står för övermakten och de palestinska araberna som är offren.

 

Ordet är fritt

Fundering.

Sverige har i dag en rätt stor grupp med människor med fast jobb, hyfsad lön och få sjukskrivningsdagar. De ser stillatigande på hur klyftan mellan fattiga och rika stadigt ökar, samtidigt som de på sina bakgårdar tysta begraver orden solidaritet och demokrati.
Hur skall vi få dessa människor att öppna sina ögon?
NICKE

Ordet är fritt

Kort sagt.

Det är tur att vi Falkenbergare kan välja Länssjukhuset i Halmstad, för alla parter på sjukhuset i Varberg verkar mer sätta fokus på konflikt istället för sjukvård. En liten önskan: Kom upp ur sandlådan och börja jobba!
ANDERS B

Ulrika Ernström

Chefen lämnar medicinkliniken 

Medicinklinikens verksamhetschef Görel Sundbeck slutar. Hon anser att situationen på kliniken blivit ohållbar.

http://hn.se/nyheter/halland/1.566052 

Av: Ulrika Ernström

Läkare förnekar journaländring 

 "Jag blev tillsagd att jag inte får skriva så som jag hade gjort, men jag blev inte uppmanad att stryka eller ändra".
Det uppger läkaren som enligt facket ska ha blivit tillsagd att ändra en anteckning i en journal.

http://hn.se/nyheter/halland/1.566058