Sidor

torsdag 17 september 2009

Skrivet av Lennart on September 17, 2009

Progressiv TV på bloggen: Democracy Now! 17 September med senaste USA-nytt! 

Amy Goodman Democracy Now! grundades 1996 och är USA:s främsta progressiva nyhetskanal.
Democracy Now! är syndikerad över stora delar av USA och innehåller nyheter och intervjuer med akademiska experter, författare och människor som man sällan ser på de vanliga kommersiella tevekanalerna här i USA.

 

Av: Per Wirtén Redaktionsmedlem Dagens Arena

Mörkret tätnar över EU
 
Europa får fem år till med José Manuel Barroso. Det innebär att det högerpolitiska mörkret tätnar över unionen. De svenska rödgröna ledamöterna gjorde det enda rätta och röstade nej i går. Nu gäller att den stora socialdemokratiska gruppen bestämmer sig för oppositionspolitik och inte gräver ner sig i koalition med de konservativa.

Röda Malmö En blogg med underifrånperspektiv

Bra AB, men det räcker inte 

 
Från Sd-kuriren maj 1991 - sen gammalt har Sd ett svårt förhållande till massmedia som deltar i den stora "konspirationen" mot folket...
Sverigedemokraterna är ett djupt odemokratiskt parti och vi får hoppas att de aldrig får något inflytande över politiken. Det skulle bara bidra till ett hårdare och mera intolerant samhällsklimat. Att Aftonbladet väljer att inte publicera annonser från detta rasistiska parti hedrar dem och har definitivt inget att göra med censur eller inskränkning av de demokratiska rättigheterna.
 
 

 

Christopher Holmbäck

AP-fondens flygplan dödar civila 

 
Muhammed al-Habbash håller upp foton på sin dotter Shaza och syskonbarn Isra som dödades av israeliska obemannade attackflygplan under kriget mot Gaza i vintras. Foto: Marc Garlasco/Human Rights Watch
Svenska pensionspengar investerades i flygplan som dödade civila palestinier i Gaza i vintras. Arbetaren fortsätter denna vecka med fler avslöjande om AP-fondens investeringar i israeliska företag som strider mot mänskliga rättigheter.

 

Av: Christopher Holmbäck

Palestinsk by protesterar mot Sverige

Den populära kommittén mot muren och bosättningar i den palestinska byn Bil’in på Västbanken har skrivit ett brev till Ossian Ekdahl på första AP-fonden där de protesterar mot att fonden investerar i företag som Israel Discount Bank och Elbit Systems.

http://www.arbetaren.se/articles/inrikes20090915-5 

Av: Kajsa Olsson

Sortera legobitar

För 249 kronor kan man köpa Bli din egen coach – en handbok i livs- och karriärplanering för att hitta rätt jobb. Är det en bra investering?

http://www.arbetaren.se/articles/kulturkronika20090915 

Av: Jonas SJöstedt

Norge är att gratulera

Det blev en jämn och spännande valkväll i Norge. Spänningen berodde till stor del på att det liberala partiet Venstre bara fick 3,9 procent av rösterna och därmed precis missade 4-procentsspärren.

http://www.arbetaren.se/articles/inrikes20090915-6