Sidor

fredag 9 oktober 2009

Av: Håkan A Bengtsson Redaktionsmedlem Dagens Arena

Den stora skandalen
Polisen kan inte fortsätta utreda sig själv

 Bild: Wikimedia commons (Polisen på bilden har inget med artikeln att göra.)

Johan Liljeqvist blev 24 år. Han dog i april förra året, efter att ha gripits av polis. Han var på väg hem från en fest, var påverkad av LSD, hade bråkat med flickvännen och var upprörd. Några poliser fick korn på honom när han slog in en bilruta.
Poliserna omhändertog Johan Liljeqvist. Ett antal poliser - fyra till fem - har hållit fast och tryckt ner Johan Liljeqvist mot asfalten. Sedan lades han på golvet i polisbussen. På mage och med handfängsel. Han kräktes och förlorade medvetandet. Kördes till sjukhus. Där han dog några dagar senare. Enligt obduktionsprotokollet var det polisingripandet som föranledde Johan Liljeqvists död.

 
 


Av: Andreas Gustavsson

”Obamas fredspris är ett hån” 


Den amerikanska aktivisten Cindy Sheehan, som blivit drivande i motståndet mot Irak och Afghanistan efter att hennes son Casey dödades i Irak för fem år sedan, är på Sverigebesök och sitter i intervju med ETC:s Andreas Gustavsson just när Nobelpriskommittén går ut med att Obama får fredspriset.

– Detta är ett hån. Det är en örfil mot hela den internationella fredsrörelsen, som nu i princip är död. Så känns det i detta ögonblick. Det här är en stor tragedi.
– Det är dessutom ett hån mot Afghanistan, Irak och Pakistan. Signalerna det här sänder ut är att deras döda inte räknas.
Hon anser att Nobelkommittén lika gärna kunde ha gett priset till George Bush.
– Det man gör nu är att man belönar är ett åttaårigt krig som har kostat mist en miljon människoliv, däribland min son Casey.


 

Röda Malmö En blogg med underifrånperspektiv

Ska man skratta, gråta eller förbanna? 


Nobelkommittén har skjutit sig själv ordentligt i foten...

Är det ett skämt? Den högste representanten för världens krigiska stormakt får fredspriset! Presidenten för det USA som just nu för två grymma krig i Irak och Afghanistan! Det USA som är rustat till tänderna med kärnvapen och som har hundratals militärbaser stationerade över hela jordklotet. Den militära stormakt som är beredd tjugofyra timmar om dygnet att slå till över hela planeten där någon vågar utmana dess globala makt.
 
 

 

Posted by Jesse Lee

Building a World that "Gives Life to the Promise of Our Founding Documents"







http://www.whitehouse.gov/blog/Building-a-World-that-Gives-Life-to-the-Promise-of-Our-Founding-Documents/