Sidor

söndag 7 juni 2009

Nätverket för ett fritt Västsahara

Rababs mamma misshandlad


May 6th, 2009 by Kristin

Den marockanska regimen straffade Rabab för att hon i Sverige vittnat om regimens övergrepp genom att attackera och misshandla hennes mamma. Följande skrivelse har skickats ut till politiker, organisationer och massmedia.

Marockanska repressalier mot fredspristagares familj
Fatma Amidan misshandlad efter dotterns vittnesmål i Sverige

Rabab Amidan, ung student och människorättsaktivist från Västsahara, tog nyligen emot Studenternas Internationella Fredspris i Trondheim och har besökt Sverige för att vittna om de brutala övergrepp den marockanska regimen utsätter västsaharier för. De marockanska myndigheterna slår tillbaka – genom att misshandla hennes mor!

http://frittvastsahara.nu/index.php/2009/05/06/rababs-mamma-misshandlad/

Fakta

Västsahara är ockuperat av Marocko sedan 1975. Ockupationen strider mot internationell rätt och enligt FN är Västsahara Afrikas sista koloni. När Marocko invaderade Västsahara 1975 flydde en stor del av befolkningen till Algeriet där de upprättade flyktingläger. Där bor än idag 170 000 västsaharier. De västsaharier som lever i det ockuperade landet utsätts ständigt för förföljelse, diskriminering och förtryck.Marocko har byggt en 220 mil lång mur - "skammen mur" - genom hela Västsahara. Muren delar Västsahara, och det västsahariska folket. Det västsahariska folket har fört en fredlig kamp mot den marockanska ockupationsmakten sedan 1991. Nätverket för ett fritt Västsahara är öppet för alla som ställer sig bakom det västsahariska folkets kamp för frihet och mot den marockanska ockupationen. Slut upp i kampen för att Afrikas sista koloni, Västsahara, ska befrias!

Skrivet av Lennart on June 6, 2009



Som att koka en groda: Wikipedian och Web 2.0 dödar Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter


ressdöden eskalerar här i USA och kommer snart också att drabba den svenska pressen. Orsaken är delvis men inte fullständigt känd.

http://www.usablogg.org/2009/06/06/som-att-koka-en-groda-wikipedian-och-web-20-dodar-svenska-dagbladet-och-dagens-nyheter/

Skrivet av Lennart on June 6, 2009



Kan The Great Sunflower Project rädda USA:s döende bin?


Kaliforniens och USA:s bin minskar katastrofalt och kan t.o.m. hålla på att dö ut.

http://www.usablogg.org/2009/06/06/kan-the-great-sunflower-project-radda-usas-doende-bin/