Sidor

torsdag 6 augusti 2009

Av: MN

Hanne Vibeke Holst om vår samtid

Läser en bok som ger perspektiv på Synovateundersökningar där SD är 8000 röster från riksdagsmandat. Hanne Vibeke Holst skriver i Drottningoffret om Danskt Folkeparti. Om rasism, främlingsfientlighet, om kriget i Afganistan och om ideologi i valrörelsetider. Holst utsätts för påtryckningar om att engagera sig politiskt men säger nej tack, inte intresserad, för hon vill hålla på med ideologi. Att hon inte skulle vara tillräckligt teknokratisk, att hon vill ägna sig åt värden och ideologi. En paradox i vår samtid, att det skulle vara en motsättning. Samtidigt är det fascinerande med den typen av författare idag, hon driver en tes tillsammans med sina litterära socialdemokratiska företrädare. Charlotte Damgaard, Meyer och Yasmin. Kvinnor och makt. Politik och främlingsfientlighet. Hon pratar klarspråk i en samtid där människor är förvirrade, inte kan se skillnad. Själv säger hon att hon vill berätta varför det är viktigt för kvinnor att ta makt. Hennes huvudfråga inför denna bok var varför kvinnor ska sträcka sig efter makten, trots att den kostar? Det är en plikt, även för kvinnor, att ta ansvar för samhället, globalt och för framtida generationer, säger Hanne Vibeke Holst till DN.

http://www.dagensarena.se/redaktionsbloggen/2009/07/4a6b39a15c813

Skrivet av Lennart on August 5, 2009


President Obamas allians med Silicon Valley moderniserar regeringens IT-strategi




President Obama satsar stort på att modernisera den amerikanska regeringens IT-strategi genom att föra in modern Web 2.0- teknologi och öppna upp regeringens många websajter.

http://www.usablogg.org/2009/08/05/president-obamas-allians-med-silicon-valley-moderniserar-regeringens-it-strategi/

Av: Nisha Besara Chefredaktör Dagens Arena


Värna strandskyddet

Att Marianne Samuelsson har fått lämna sin post som landshövding på Gotland handlar från regeringens sida mer om att hon har uttryckt sig klumpigt än om att hon skulle ha agerat fel i sakfrågan. Mats Odell motiverar omplaceringen - Samuelsson ska nu arbeta med annat inom regeringskansliet - med att det blir omöjligt för henne att få sin forna personals förtroende. Inte med att hon ska ha agerat i strid mot lagen och brytt sig mer om sin relation till en företagare än om strandskyddet.

http://www.dagensarena.se/text/2009/08/varna-strandskyddet


Av: Jesper Nilsson



Hotet mot demokratin finns här


Att som integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni beställa politiskt färgade och undermåliga rapporter för att legitimera en repressiv politik kan knappast betraktas som ett demokratiprojekt. Hotet mot demokratin finns inte i Rosengård utan i Rosenbad, skriver Jesper Nilsson, chefredaktör för nättidningen Dagens Konflikt.

http://www.arbetaren.se/articles/debatt2009085