Sidor

torsdag 12 februari 2009

YouTube

Videoklippet har tagits bort på grund av brott mot användarvillkoren.

Tuesday, January 20, 2009 lade jag in videoklippet från YouTube där en obeväpnad palestinsk tjej hindrar en israelisk soldat från att skjuta mot demonstrerande barn! "Palestine Unarmed Girl Stands Up Against israeli Army".
Är YouTube samma fega stackare som israelerna? Kanske det är Israel som ligger bakom YouTube?

(Bo Erlandsson)

Massutvisning av irakiska kurder


Massutvisning av irakiska kurder

http://www.uppmana.nu/content/view/5953/1/

[OBS! UPPDATERAT!!] Asylrättsaktivister uppger att ett 30-tal irakiska kurder kommer att utvisas idag från förvaret i Kållered i Göteborg. Om uppgifterna stämmer skulle det handla om den enskilt största massutivisningen i Sveriges historia. 09:58 Asylrättsaktivister MANA talade med bekräftade uppgifterna om massutvisningen i Göteborg. Enligt aktivisterna rörde det sig om ett gemensamt operativ mellan norska och svenska myndigheter. Aktivisterna uppgav att det var mycket svårt att stoppa utvisningen vid Landvetter flygplats i Göteborg på grund av det stora polisuppbådet. En av aktivisterna sägs ha hotats till livet av en av poliserna medan andra poliser var motvilliga att delta i aktionen. 09:30 I ett sms berättar aktivisterna att de irakiska kurderna skulle ha skickats iväg till flygplatsen kl 5 imorse. - Vi har varit på Migrationsverkets flyktingförvar sen 4, men dom [polisen] brottade ner oss. Polisinsatsen var massiv å överdimensionerad med 60 poliser, ambulans, räddningstjänst och 10 polispiketer, skriver aktivisterna. Enligt aktivisterna kommer protesterna mot massutvisningen att fortsätta på Landvetter flygplats.

Tårar vid massavvisning



(Göteborgs-Posten, 12 feb 2009)

Det blev tumultartat på torsdagen när ett 50-tal personer avvisades från Landvetter till Irak.
[--]
Ombord på planet fanns utöver de 50 utvisade också 100 personer från kriminalvårdens transporttjänst (landets största resebyrå) med två man per utvisad person.
- Dessutom fanns ett antal poliser för överlämnandet till de irakiska myndigheterna. Det fanns också ett antal poliser för att säkerställa ordningen på planet, säger Stefan Gustafsson, men vågade inte höfta hur många det var totalt.

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?a=476203

------------------------------------------------------------
Gandhi TODAY
http://www.gandhitoday.org


”provokation”


IF Metall stöder miljardutdelning



Efter att ha varslat över 7 000 anställda har Volvos styrelse beslutat att dela ut fyra miljarder kronor till sina aktieägare. IF Metalls representant i Volvos styrelse Olle Ludvigsson stödde beslutet. IF Metallklubben på Volvo Lastvagnar i Umeå ser aktieutdelningen ut som en ”provokation”.

http://www.arbetaren.se/articles/inrikes20090210

Ingesunds SolidaritetsOrkester framför Mikael Wiehes Stoppa Matchen.

Stoppa Matchen - Ingesunds SolidaritetsOrkester





http://www.youtube.com/watch?v=43A8ahPvMAE