Sidor

fredag 11 september 2009

Av: Cecilia Verdinelli

Ängslighetens maskineri

Solidarisk individualist. Jag hörde uttrycket för första gången på en lunchrestaurang i närheten av Järntorget i Göteborg.

http://www.arbetaren.se/articles/initierat2009099

Message to President Obama

Charlie Sheen's Video Message to President Obama







http://www.infowars.com/twe... Charlie Sheen addresses the President about 9/11 in a special video message, shortly after releasing his "20 Minutes with the President," specifically addressing 20 ... 

http://www.youtube.com/watch?v=ZyKR2-A0KPU&eurl 



Av Arvid Jurjaks

Sökjätten avvisar bokkritik

Google tillbakavisar Svenska förläggarföreningens anklagelser om upphovsrättsintrång.
– Vi respekterar upphovsrätten, oavsett var vi befinner oss, säger Santiago de la Mora, europeisk chef för Google Book Search.

 

Röda Malmö En blogg med underifrånperspektiv

Låt bli att spekulera om Ghezali 

Att man har med sig pengar, cd-skivor och böcker samt reser i Pakistan betyder inte att man är terrorist eller har gjort sig skyldig till terrorism. Tills motsatsen är bevisad måste Mehdi Ghezali betraktas som oskyldig.

http://rodamalmo.blogspot.com/2009/09/lat-bli-att-spekulera-om-ghezali.html 

Av: Berndt Ekström

Hyckleri på så kallad ministernivå

De israeler som begärde ett avståndstagande från publiceringen i Aftonbladet hade mer insikt om den svenska yttrandefriheten och tryckfrihetsförordningen än sina motsvarigheter i Sverige, anser Berndt Ekström från Varberg, i det här genmälet på Pär Granstedts krönika i HN 3/9.

http://hn.se/asikter/debatt/1.573228 

Av: Pär Granstedt

Svar direkt :
Berndt Ekström har nog fått historiebeskrivningen lite om bakfoten. Fram till första världskriget var Palestina en provins i det turkiska imperiet med övervägande arabisk befolkning. Vid det turkiska väldets sammanbrott blev området ett brittiskt mandat under Nationernas Förbund.