Sidor

tisdag 29 september 2009

Röda Malmö En blogg med underifrånperspektiv

Vad är det vi stöder i Afghanistan?



SvD: Sverige ska sända ner fler stridsfordon och fler poliser till Afghanistan. Det säger försvarsminister Sten Tolgfors som på tisdagen leder EU:s försvarsministrar i en diskussion om det allt värre läget i landet.
 

 

Av: Tomas Dahl

Friskolorna är en bluff 

Friskolorna profiterar på skattemedel, anser Tomas Dahl, Kommunistiska partiet i Varberg.

Borgaralliansen i Varberg bryter sönder den kommunala skolan och välkomnar fler privata skolföretag trots slöseriet med skattemedel och kommunala investeringar. Med hjälp av nyord som för tanken till Orwells bok 1984 ges begrepp ny innebörd. När vår gemensamma egendom – offentligt ägda bolag och välfärdsinrättningar (skolor, vård) – ska säljas till hugade spekulanter att profitera på kallas det kundval, vårdval och avreglering.

I överklassens propagandakretsar vet man vikten av att maskera privatiseringar och utförsäljningar med mer lockande begrepp.

 

Av: Per Sjövall

Barnkonventionen bör bli svensk lag 

Gör Barnkonventionen till svensk lag, kräver Per Sjövall, ordförande för Rädda Barnen i Halland.  

Jag har i mitt arbete som flyktingansvarig för Rädda Barnen i Halland vid olika tillfällen träffat apatiska flyktingbarn. Det handlar om svårt traumatiserade barn som under sitt korta liv sett och upplevt så svåra kränkningar och påfrestningar att de inte orkar leva längre. De blir apatiska, vägrar att dricka och äta och tappar kontakten med omvärlden. De har helt enkelt gett upp livet.

http://hn.se/asikter/debatt/1.590994

 

Av: Björn Gustavsson



Försäkringskassans policy och de nya moderaterna

Under parollen "Moderat politik skapar välfärd" deklarerade moderata politiker inför valet 2006: "De senaste åren har minskningen av antalet människor som gått från bidrag till egen försörjning varit dubbel så snabb i borgerliga Stockholm som i socialistiska Malmö."
Men hur vill moderaterna hjälpa människor med exempelvis sjukpeng? Jo, genom att helt sonika ta bort bidragen - och i stället låta dem klara sig själva, bäst de kan.