Sidor

fredag 16 januari 2009

Av: Alice Walker

Alice Walker: Not with a bang. But with a whimper.



http://www.youtube.com/watch?v=EGe-UsFcKNI

Av: Andreas Gustavsson

Bloggare vittnar från Gaza

Israel stänger ute journalister från Gaza. Det gör att bloggar har fått en viktigare och mer uppmärksammad roll än i någon tidigare konflikt.

http://etc.se/artikel/19737/bloggare-vittnar-fran-gaza

Pierre Schori om Israels brott

Pierre Schori ger sin syn på dels Israels brutala arrogans gentemot både konventioner och världssamfundet, dels USA:s kroniska medlöperi och dels den svenska regeringens ovärdiga tystnad. Det handlar nu om att försvara den globala demokratiska rättsordning som vi mödosamt arbetat fram under 60 år, skriver den före detta FN-ambassadören.

Pierre Schori

Sveriges FN-ambassadör 2000-2004. Olof Palmes medarbetare i internationella frågor. Har varit kabinettssekreterare i UD, biståndsminister, ledamot av riksdagen och Europaparlamentet, gästprofessor i New York och chef för FN:s fredsbevarande operation i Elfenbenskusten 2005-2007. Nu chef för tankesmedjan FRIDE.

http://etc.se/veckans_ledare/19739/schori-om-israels-brott

Av: Eva Persson

Ta avstånd från Israels ockupation

I dag dödades återigen många barn i Gaza och ännu fler skadades för livet. Skolor och grönsaksmarknader bombades och sjukhusen är överfulla. Det råder brist på det mesta; mat, mediciner och vatten. Enligt den norske läkaren Mads Gilbert som jobbar i Gaza City är hälften av de skadade och dödade på Gazaremsan kvinnor och barn.

http://hn.se/asikter/ordetarfritt/1.147829

Bojkotta israeliska varor, uppmanar vänsterpartisten Kjell-Erik Karlsson, Varberg.

Stoppa Israels massaker på Gazaremsan


Israel måste omedelbart dra tillbaka sina trupper från Gazaremsan, upphöra med sin beskjutning och häva blockaden så att land-, luft- och sjövägar kan öppnas.

Sverige bör på tydligaste möjliga sätt fördöma Israels folkrättsbrott, bryta isoleringen av Hamas och inleda dialog med regeringen i Gaza, samt omedelbart upphöra med allt militärt samarbete med Israel och avsluta sin vapenimport från landet.

http://hn.se/asikter/debatt/1.147097