Sidor

lördag 27 juni 2009

Skrivet av Lennart on June 27, 2009


Cloud Computing och biluthyrning: datormolnen revolutionerar IT-industrin


Problemet med dom som jobbar med cloud computing, eller datormoln som det heter på svenska, är att de inte kan förklara vad det är dom sysslar med.

http://www.usablogg.org/2009/06/27/cloud-computing-och-biluthyrning-datamolnen-revolutionerar-it-industrin/

Sommar 2009-06-27 med Linda Olsson

Linda Olsson




Lyssna: Ladda ned programmet (Ladda ned)
Programmet kommer via Podradio.nu



Handikappersättning

Sök den ersättning du kan ha rätt till


Hej. Jag har skrivit angående handikappersättning. Jag skulle vilja tacka Berit Jansson för hjälpen (inlägg i ämnet 14 maj och 9 juni).

Jag har skickat in en ansökan om handikappersättning. med tanke på min dåliga sjukpension och mitt dåliga bostadsbidrag på ynka 68 kr varje månad med en hyra på 5 440. Jag har också kostnader för hemtjänst, läkarvård, medicin, tandvård, Resam och färdtjänst men det tar de ingen hänsyn till på Försäkringskassan utan man måste gå till en kamrat för att få reda på saker som de skall tala om för oss.

Jag har haft sjukpension sedan 1992 och fick reda på detta i år av min granne Berit.

Jag uppmanar alla andra i samma situation att stå på er och sök handikappersättning med det snaraste. Jag hoppas ni får rätt så att ni får ersättning för sex månader retroaktivt. Stå på er stenhårt, vik inte en tum!

PENSIONÄR

http://hn.se/asikter/ordetarfritt/1.507463


Av: Thord Erasmie


Viktigt att skapa bra arbetsklimat


Viktigt. Bra arbetsklimat är viktigt på alla arbetsplatser. Men kanske extra mycket på en arbetsplats som i så hög grad handlar om liv eller död som ett sjukhus.

Fotograf: Emma Gustafsson

Thord Erasmie

Först vill deklarera att jag inte har någon anknytning till Varbergs sjukhus. Den information om förhållanden som jag här skall belysa har tagits från tidningsartiklar i HN.

http://hn.se/asikter/debatt/1.507460



Av: Sara Wågenberg


Facket utreder hot mot läkare


Utreder hotbild. Läkarförbundet ska utreda om sjukhusledningen i Varberg hotat läkare med uppsägning efter att dessa gått till tidningen med uppgifter om sin arbetssituation. ”Vi överväger i sådant fall att JO-anmäla", säger Läkarförbundets representant för läkarna Thomas Zilling.

Fotograf: L-G Johansson

Läkarna på medicinkliniken känner sig hotade av sina chefer efter att ha påtalat brister i sjukvården. Nu ska Läkarförbundet utreda om sjukhusledningen i Varberg kränkt de anställdas yttrandefrihet.

http://hn.se/nyheter/halland/1.507002