Sidor

tisdag 25 augusti 2009

Röda Malmö En blogg med underifrånperspektiv


Håll er på jorden


Satsningarna och kostnaderna för att nå ut i rymden är gigantiska - i bjärt kontrast till hur de styrande i världen tar hand om den enda planet där vi kan bo







Jag är inte jätteimponerad av spektaklet med rymdfärjan Discovery. Vi har nu sett åtskilliga sådana uppskjutningar, både lyckade och misslyckade sen den första i början av åttiotalet. Jag vet inte om jag tycker det är så sensationellt bara för att en svensk nu är med för andra gången.

http://rodamalmo.blogspot.com/2009/08/hall-er-pa-jorden.html

Av: Per Wirtén Redaktionsmedlem Dagens Arena


Slut på wallrafferi?

Rättegången mot Anna Odell handlar inte bara om hennes installation "Okänd Kvinna". Den berör större frågor. En fällande dom kan få konsekvenser ingen räknat med.
Länk till Okänd Kvinna: http://www.konstfack2009.se/bachelor/bafa/anna-odell/

http://www.dagensarena.se/text/2009/08/slut-pa-wallrafferi

Av: Arg USK

Hög tid att ni kommer ut och praktiserar


Svar till ”Varberg har en bra äldreomsorg”, HN 21 augusti.

Man blir arg när man läser Lena Anderssons insändare. Om ni nu anser att Varbergs kommun har en bra äldreomsorg så är det verkligen hög tid att ni kommer ut och praktiserar, som Gunnar Karlsson tidigare skrivit (insändare 15 augusti).

Vi som personal gör så gott vi kan men vi känner att vi inte gör ett bra jobb då många äldre är ensamma och behöver prata, det finns det ingen tid till.

Eftersom ni verkar vara rädda för att gå ut i verkligheten så måste ju det bero på något! Och då kan man ju inte annat än att undra vad det skulle vara!

Att kunna skriva och försvara Varbergs kommunala äldreomsorg utan att ha varit där och sett med egna ögon och utan att själv ha praktiserat i den, med telefonrapportering och lapscare där ett mycket pressat schema är verklighet, tycker jag är dåligt.

Arg USK

http://hn.se/asikter/ordetarfritt/1.558173