Sidor

torsdag 29 april 2010

Höstkänning

Ola Magnell - Vällingklockanhttp://www.youtube.com/watch?v=NZLiD1D9oJ4&feature=related

Thomas Kanger

Thomas Kanger

Anna Hellgren Ledarskribent på Dagens Arena och frilansskribent

Etniskt vansinne!
Vad är det Nerikes Allehanda ska granska?

Känslorna svallar höga i Örebro. Sedan september förra året har fyra överfallsvåldtäkter rapporterats och sju kvinnor utsatts för våldtäktsförsök. Efter att tidningen Nerikes Allehanda skrivit att en av de misstänkta gärningsmännen var "svart och hade somaliskt utseende" har de rasistiska dammluckorna öppnats. I ändlösa artikelkommentarer reser människor krav på att uppfattad etnicitet på gärningsmän alltid ska redovisas, att tidningar ska sluta "dalta med invandrare" - och så vidare.

Röda Malmö En blogg med underifrånperspektiv

A-kassan måste återställas

Situationen för arbetslösa har försämrats drastiskt under den borgerliga alliansregeringens tid. De horribla villkoren för a-kasse-ersättning gör att bara var tionde av alla arbetslösa når upp till åttio procents ersättning.

Uppemot hälften av de inskrivna vid Arbetsförmedlingen får ingen ersättning alls. För att inte helt urholka värdet och legitimiteten för försäkringen är det dags att höja dagpenningbeloppet, skriver Melker Ödebrink och Harald Petersson på DN-Debatt idag.

http://rodamalmo.blogspot.com/2010/04/kassan-maste-aterstallas.html 

Av Martin Wallström

Google svartlistar falska antivirusprogram

Falska antivirusprogram sprider sig på nätet, visar en undersökning från Google. Företaget svartlistar de adresser där programmen dyker upp.

Google har analyserat 240 miljoner webbsidor under 13 månader. Totalt finns mer än 11 000 domäner som används för att distribuera falska antivirusprogram. Kategorin står för 15 procent av all skadlig kod på nätet.

Det existerar tusentals versioner av de falska antivirusprogrammen. Dessa meddelar användaren datorn har blivit infekterad och försöker förmå denne att köpa antivirusprogram som ser legitima ut, men som inte fungerar eller som ställer till skada.

http://www.idg.se/17.108/2.1085/1.314999/google-svartlistar-falska-antivirusprogram