Sidor

lördag 9 maj 2009

Truth and honor

The Oath
Share this one
















Truth and honor

This is profoundly important.

80% of our law officers and military are thoroughly decent human beings.

They're willing to put their lives on their line to defend their country and their communities.

They need to know they have our support when they take the difficult step of upholding the law against corporate/government criminals.


http://www.youtube.com/watch?v=CBStRRMfZ94

http://www.brasschecktv.com/page/615.html

Av: Carl Erland Andersson

Måste vara lik för att vara olik


Vore detta en blogg skulle jag berätta om mig själv –  exempelvis att jag glömt köpa kaffe och ersatte med te i morse. Ett meddelande jag antar en girig omvärld skulle motta med häpnad och igenkänning. Att känna igen sig i bloggar är tidens passion, och aldrig tycks bloggpubliken tröttna på uppgifter om barn som gjort i blöjorna, om att gå till jobbet, om att ha glömt köpa kaffe så man körde med te i stället. Många – inte alla – bloggar är fulla av dylika häpnadsväckande avslöjanden.

http://hn.se/kulturnoje/kronikor/1.461640

Av: Carl Erland Andersson


Carl Erland Andersson: De fattiga är en del av systemet


Fattiga socialbidragstagare är inga undantag från systemet, de bekräftar dess karaktär.


Det fanns ett klassamhälle även före krisen. Då det sas att man under goda tider inte borde höja lågavlönades löner alltför mycket, eftersom det ju kunde komma dåliga tider. Nu är det dåliga tider, dock samma samhälle och i princip likartad politik, och etablissemanget kan vara nöjt; de kämpade inte för ekonomisk rättvisa då, och de kämpar inte för ekonomisk rättvisa nu. Vid försök att ens tänka tanken "ekonomisk demokrati" agerar liberaler stoppskylt, och säger: valfrihet! Den senare tillåter såväl en bankchef som en arbetslös alkoholist att sova utomhus vintertid.
En frihet i goda tider, och i onda. Att lågavlönades löner inte bör höjas för mycket i vare sig goda tider eller i onda anses då visa på det förträffliga i detta system, det stadiga, oföränderliga i det. Klassamhället uttrycker ett evigt värde. Här är det gott att vara, anser vaneliberalen. Fråga honom bara inte hur han får sin fri- och rättighetsideologi att gå ihop i slutändan.

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=421&a=493521

Av: Åsa Lindqvist

Hård kritik mot Försäkringskassan


Sena utbetalningar från Försäkringskassan till människor med sjukersättning, aktivitetsersättning och bostadsbidrag gör att allt fler hör av sig till socialförvaltningen för att överleva ekonomiskt.

Förvaltningens månadsbudget är redan övertrasserad.

– Vi ser konsekvenser av Försäkringskassans förlängda handläggningstider, säger Lisa Nilsson på socialförvaltningen.

Det strömmar in nya ärenden hos socialförvaltningen i Falkenberg och flera av dem skulle inte ens behöva hamna där.

– Vi märker helt klart av det nya systemet hos Försäkringskassan. De är så sena i sitt beslutsfattande på grund av omorganisationer. En av våra handläggare som jag pratat med har till exempel ett ärende som det skulle ha fattats beslut om i oktober. Beslut kom i april. Ansökan om bostadsbidrag har en handläggningstid på fyra månader i ett annat ärende, säger Lisa Nilsson, sektionschef på ekonomisektionen på socialförvaltningen.

Konsekvensen blir att so­cial­förvaltningen tvingas betala ut försörjningsstöd till människor som väntar på Försäkringskassans beslut. Därefter får förvaltningen kräva pengarna tillbaka av Försäkringskassan. Hur mycket pengar man får tillbaka är osäkert eftersom besluten inte är fattade.

– Våra handläggare är frust­rerade. Detta drabbar ju alla. Det kommer männi­skor till oss som aldrig skulle behöva komma hit, som inte har med socialtjänsten att göra, som normalt sett klarar sig själva. Det är också hemskt, säger Lisa Nilsson.

http://hn.se/nyheter/falkenberg/1.461323