Sidor

lördag 8 augusti 2009

Om klimatforskning


Det är vår bestämda uppfattning...

... att om ingenting görs nu kommer det att vara för sent (pocket)
"En välsignelse för den sega genre som kallas populärvetenskap, som den i ett enda slag förnyat på svenska ... Det är fullkomligt lysande."
Sverker Sörlin, Dagens Nyheter


Andreas Malms unisont hyllade genomgång av den senaste klimatforskningen och de val vi står inför finns nu i pocket.

”En av de mest imponerande populärvetenskapliga böcker jag läst ... klar, stringent, välskriven och pedagogisk."
Nils Schwartz, Expressen

Du kanske trodde att du vid det här laget visste tillräckligt om klimatfrågan och de utmaningar vi står inför. När du har läst Andreas Malms omvälvande berättelse om livets uppkomst och hotet mot allt liv på planeten jorden kommer du att inse att frågan är akut.

"Låt mig börja med att säga att det här är en rasande bra bok ... Malms bok är både pamflett och vädjan. Den är predikan och raseri, folkbildning och elementär ekologi."
Östgöta Correspondenten

http://www.bokforlagetatlas.se/index.php?sid=2&pid=16&showtitle=421


Samtal om Andreas Malms bok

Sydsvenskans kväll om islamofobi






Den 1 juni höll Sydsvenskan med lite hjälp från vårt malmökontor (Micke!) en samtalskväll om islamofobi på Inkonst i Malmö. Över 300 pers trotsade en varm försommarkväll för att ta del i det vid tillfällen upphettade samtalet för att sen själva få ordet. Intresset visar hur viktigt det är att det här samtalet tar plats och Andreas (bok) är en perfekt "icebreaker". Planer finns på uppföljning av samtalet till hösten. Ny panel, nya vinklar, samma intresse hoppas vi.

http://www.bokforlagetatlas.se/index.php?sid=2&pid=&tid=&showtitle=

Av: Håkan Bergström


Svårt sjuka Faouzie Khoury ska utvisas


Nu efter semesterperioden har Migrationsverket återupptagit sina försök att utvisa den svårt sjuka Faouzie Khoury, som vistats ett par år i Falkenberg.

HN har tidigare i flera artiklar beskrivit hennes situation. Hon har ett läkarintyg om att hon ”under inga omständigheter kan genomföra en flygresa till Libanon”.

Ändå står Migrationsverket fast vid sitt beslut: Faouzie Khoury, som är 76 år, saknar asylskäl i Sverige. Hon ska därför utvisas till Libanon, trots att hon är mestadels sängliggande och döende i en svår lungtumör och trots att hon har sina barn, barnbarn och barnbarnsbarn i Falkenberg.

http://hn.se/nyheter/falkenberg/1.544043



Av: Bengt Johansson


Hur länge skall folkpartiet fortsätta hylla krigsbrott?


Efter att nya vittnesmål framkommit, återkommer här Bengt Johansson, Varberg, till debatten om Mellanöstern.

Debatt.

Debatten i vintras gällde bl a frågan om Israels övergreppspolitik mot det palestinska folket, där jag och många med mig, t ex den förre FN-chefen Kofi Annan, kräver att Israel skall hålla sig till internationell lag och rätt, riva den olagliga ”aparheidmuren”, och sluta med sin folkmordspolitik gentemot palestinierna.

Som alla vet anföll Israel GAZA i vintras. Man mördade t ex över 300 palestinska barn, använde fosforbomber, bombade sjukhus och skolor etc.

Om allt detta hade Folkpartiet lokalt, genom prästen Jan Hyllstam, inte särskilt mycket att säga mer än att israel är en demokratisk stat, att araber, särskilt i form av Hamas, är terrorister och allmänt opålitliga.

Jan Hyllstam hyllade den israeliska armén som en särskilt bra och human armé och tycktes tro blint på utsagorna från den israeliska arméledningen om att inga övergrepp och inga krigsbrott begåtts.

http://hn.se/asikter/debatt/1.543609