Sidor

fredag 25 september 2009

skrivet av Anders Utbult


NOTIS. Den svenska högerkonservativa/centerregeringen hjälper den grekiska högerkonservativa/centerregeringen att jaga flyktingar utanför den grekiska kusten via EU:s expanderande flyktingjagarorganisation FRONTEX.
 
http://www.alliansfrittsverige.nu/2009/09/september-25-2009-sverige-hjalper.html


Av: Nisha Besara Chefredaktör Dagens Arena

Makten och arrogansen
Det gick fortare än någon kunde ana för Fredrik Reinfeldt att förvandlas till Göran Persson. Andningspauserna. Landsfadersansatsen. Och arrogansen. Arrogansen framför allt. Medan Göran Persson gärna ägnade sig åt att desavouera en del av sina ministrar, gör Fredrik Reinfeldt det samma med en del av sina regeringspartier. Mest av allt ett av dem: Kristdemokraterna.
 


Mobbare på nätet

S-förslag för att fånga mobbare på nätet 

Riksdagsledamoten Hans Hoff (S) från Falkenberg kräver att internetleverantörer skall tvingas lämna ut identiteter bakom ip-adresser på internet.

http://hn.se/nyheter/halland/1.587262

 

Av: Rebecka Bohlin

Krossa Las-myten


Ungdomsarbetslösheten har stigit till hela 20,7 procent (150000 unga). Siffran inkluderar dock alla mellan 15 och 25 år som anmält att de söker arbete, även om det bara gäller sommar- eller extrajobb vid sidan av heltidsstudier.
Att ungdomsarbetslösheten stiger är allvarligt och bör naturligtvis debatteras – på ett sakligt sätt. Men i takt med ökningen har ungdomsarbetslösheten kommit att bli ett allt flitigare använt slagträ för att luckra upp anställningstryggheten på den svenska arbetsmarknaden – vilket är djupt olyckligt.


 

Av: Kerstin Berminge

Historisk propaganda


Den omdiskuterade reklamfilmen finns att se på Forum för levande historias hemsida.

Visst finns det kunskap att hämta hos Forum för levande historia, men den sammantagna bilden ger ett ofrånkomligt intryck av ensidig propaganda mot kommunism och socialism. Forumets historia blir inte levande, utan enögd och tillrättalagd, skriver Kerstin Berminge, fil doktor i vetenskapsteori.



Kerstin Berminge
Samhällsvetare och Fil doktor i vetenskapsteori. Bloggar på alba.nu/motvallsbloggen

 

 

FACKET I VäRLDEN

Bojkott av bosättarvaror

Den brittiska centralorganisationen Trades Union Congress, TUC, har fattat beslut om en bojkott av israeliska varor med ursprung från bosättningar. Syftet är att sätta press på Israel att upphöra med ockupationen av palestinskt territorium och att riva både bosättningar och muren på Västbanken.

http://www.arbetaren.se/articles/facketivarlden20090920 

Av: Kajsa Ekis Ekman

Löneskillnadens funktion

Apropå ”kvinnolöner” får man ibland uppfattningen att det är en olycklig tillfällighet, att kvinnor bara ”råkar” få mindre än män, och att alla egentligen är emot detta.
Men kvinnolöner fyller en funktion. Ju lägre våra löner är, desto högre är männens, och därför måste de bjuda oss på krogen och restaurang och betala för oss, och i utbyte måste vi vara tillmötesgående mot dem…