Sidor

lördag 30 januari 2010

Av: Dahn Persson

Vi ville informera i annonsen

Socialdemokraterna bemöter ett antal synpunkter på annonsen inför Falkhallens invigning.

Det har framkommit i intervjuer på radio, ledarskrift, på Facebook och på opinionssidor att vi inom S är destruktiva, gör självmål, irriterar signaturer på "Ordet är fritt" och utövar lågvattenmärke via annonsering i HN för att informera medborgare.

FÖR MIG handlar det om att ge information om vad en investering på 165 miljoner kronor årligen kostar i drift. Det motsvarar det vi angett i tjänster. Det har vi envist försökt att implementera till våra kollegor i majoriteten att driftskostnaderna för detta är 16 - 17 miljoner årligen, detta helt utan framgång. Vi har många gånger hoppats på att HN åtminstone skulle citera oss från kommunfullmäktige, men inte!
Därför hade det varit så rätt om vi inom politiken kommit överens om vad hallen skall användas till, placering, tidpunkt för byggnation i lågkonjunktur (lågpristid, nu) och utseende. Nej! sa man åter inom majoriteten. "Vi skall bygga inne i centrum, bygga ishall på Kristineslätt och det skall göras inom denna mandatperiod." Troligen till varje pris. Detta har gått löst på ca 220 miljoner kronor. Om detta ger mervärde är osäkert. Fortfarande anser jag att det var oklokt och är misshushållning. Vi skulle kunna bygga ishall, Falkhall på exempelvis Kristineslätt och renovera Visningshallen (riven) med väsentligt mindre pengar. Detta förvägrades oss att utreda.
Klart att vi nu skall acceptera de fattade beslut som genomförts och se till att utnyttjandet av ishallen och Falkhallen kan användas av oss alla för attraktiva evenemang, utställningar, tävlingar, träning etc. så att vi får nytta av dem och inte lägga fokus på att Gymnasieskolan eller annat får "ensamrätt".

DET HAR INTE förekommit någon bojkott från S-representanters sida att närvara vid invigningen, de som eventuellt var inbjudna valde själva att medverka eller inte. Det är inte ens diskuterat.
Om det är destruktivt och att göra självmål som ledarskribenten angett att sakligt informera via annonsering i HN får vi väl utvärdera och agera utifrån det!

DAHN PERSSON
Ordf. Socialdemokraterna