Sidor

söndag 7 september 2008

Belöna inte barnamördare!

Samtidigt som Israel mördar palestinska barn på Västbanken förhandlar EU om att fördjupa handelsrelationerna med Israel. Det skriver vänsterpartiets utrikespolitiske talesperson Hans Linde och kräver av Carl Bildt att förhandlingarna avbryts tills Israel respekterar de mänskliga rättigheterna.
http://www.arbetaren.se/articles/debatt20080903

Citat från bloggen "Hey Där! Välkommen!"

den 6 september

Upprop Bloggare! Det gäller vår yttrandefriheti vår demokrati! Yttrandefrihetsdag !

TRANSLATE

friedenstaube_gr.gif picture by susz_01

Upprop Bloggare!
Nu hjälps vi åt- för en nationell/internationell Yttrandefrihetsdag!!
Bakgrund: Är vår yttrandefrihet hotad? Det står klart att vi inte längre kan ta den för självklar..Jag tycker det när förslag försöker klubbas igenom
i smyg, rena turen att bloggare fick nys och uppdagade det för svenska politiker i EU.
"Ett betänkande i EU föreslog att alla bloggare skulle registreras och kontrolleras"
Läs mer här:

Lägg därtill de hot, fönedring, stalking många av oss utsätts för om vi inte har samma åsikter som ett specifikt klientel i etern..och IRL..
Att skapa negativ stress i traumasituation kan innebära livslång psykisk ohälsa för de som utsätts- en medveten psykologisk tortyr..
i syfte att bryta ned samt stalking /förföljelse.
- Därför måste absolut ett sådant missbruk av Yttrandefrihetslagen stärkas som brott- bli tydligare utan hänvisningar till tryckfrihetsförordningen.
Mer om psykoligisk tortyr finns med helhetssyn här:
http://sussstenssonsweden.spaces.live.com/blog/cns!86AD342C76A0133B!7176.entry#post
- Därför tycker jag och många med mig att det är nödvändigt att synliggöra och stärka vår yttrandefrihet på flera plan- såväl nationellt som internationellt som på sikt globalt.

-Att manifestera denna vår viktigaste demokratiska rättighet.

Tanken väcktes av en debattör på AB:s forum - läs den utvecklande diskussionen här:

http://forum.aftonbladet.se/thread.jspa?threadID=18765&tstart=0

Citat :

"instiftade ett pris till yttrandefrihetens främja som tilldelades en modig person där med kraft använda denna frihet och genom sin handling spred information eller öppnade upp för annars dolda saker i samhället."

Vilken datum skulle vara passande?
Jag tyckar Torgny Segerstedts födelsesdag, den 1 november vill vara en passande dag.
Torgny Segerstedt om någon var en publicist där under kriget stod upp för yttrandefriheten under WW2 och den dåvarande censuren i Svensk press vidrörande vad man fick skriva om Tysklands och Nazismen i Sverige.
Desutom fallar denna dag en lagom bit in på skolornas hösttermin vilket bereder möjlighet att genom undervisningen av våra barn, bredda kunskapen om yttrandefriheten på ett positivt sätt."
http://sv.wikipedia.org/wiki/Torgny_Segerstedt_(1876-1945)

Tag med dig bloggen- med Ljuset och sprid uppropet!

Lys väg för vår Yttrandefrihet- och Yttrandefrihetsdag att fira 1:a november-

Segerstedts födelsedag!

ljusihnder.gif picture by susz_01

Det tysta psykologiska tysta kriget - dagens verklighet?! Psykisk tortyr ..Advokater för tortyr.Förnedring, dolda- direkta hot, stalking- förföljelse IRL och på nätet..Bloggare ser det!

TRANSLATE

godvapen.gif picture by susz_01

"I mars 2008 lade George W Bush in sitt veto mot en ny lag som skulle tvingat Förenta staterna att
följa det internationella tortyrförbudet.

"Vi behöver vara försäkrade om att vår underrättelse-personal har de verktyg de behöver för att stoppa terroristerna", förklarade Bush. Handlingen belyser den centrala roll tortyr kommit att få i Bushadministrationens globala krig mot terror. Tortyr auktoriserades genom Bushs exekutiva order, sanktionerades av regimens juridiska expertis, beordrades av det nationella säkerhetsrådet, reglerades i myndighetsdokument och verkställdes på orter i Förenta staternas globala fängelsearkipelag, varav Guantánamo är den mest kända. " Högerextremism anser en del amerikanare..
http://www.tidskriftenarena.se/text/2008/08/advokater-for-tortyr

Forskar exprimentet var tvunget att avbrytas- för personerna ändrade omedvtetet beteende som kunde ge långvariga psykiska men....Detta vet givetvis de styrande som förordar tortyr...och använder sig av den kunskapen som redskap.
Läs om The Stanford Prison Experiment.
"Att förnedra och skapa en chock tillstånd hos deltagarna var en viktig del av experimentet. Bestraffa och lägga grunden till en hearki som skapade en mental känsla av att deltagarna var slavar under sina herrar fångvaktarna. Man bröt ner deltagarnas sinnestillstånd och försökte forma om dom efter sina egna ramar."

http://treshold.wordpress.com/category/psykologisk-tortyr/

Psykisk tortyr värsta formen av tortyr!

av:Anders Hansen
läkare, frilansjournalist anders.hansen@sciencecap.se
"Det lidande som orsakas av psykisk tortyr är många gånger värre än det som fysisk tortyr leder till. Det visar en studie som presenteras i tidskiften Archives of General Psychiatry och som refereras av News@Nature. "
"Till det absolut värsta någon kan utsättas för hör skenavrättning, visar undersökningen. Offret fås att tro att denne ska avrättas, men så sker inte"

http://www.lakartidningen.se/index.php?sectionId=0&articleId=6568


Vad blir då effekten i kombination med :

"Psykologisk krigföring är en form av krigföring som sker på det mentala planet. Genom olika former av slug propaganda försöker man försvaga motpartens moral och dess motståndsvilja. Flygblad, radiosändningar, television, Internet och rykten är viktiga vapen i den psykologiska krigföringen. Syftet är att försvaga fiendens moral, skifta känslan av lojalitet och potientiellt vinna över motpartens sympatisörer till sin sida."
http://sv.wikipedia.org/wiki/Psykologisk_krigf%C3%B6ring

Och Du- missa inte kolla vidare på länkarna- intressanta är de!
Dessa former tillsammans kan med säkerhet användas i syfte att bryta ned en människas identitet och skapar givetvis obalans därmed sårbarhet för påverkan. Är det rätt? Förekommer det i större utsträckning än i just "synliga " krig? Jag påstår att så är det..
Har du en reflektion om Sveriges samhälle av i dag
eller själv sett/ upplevt?
godvapen.gif picture by susz_01

http://nyligen.se/pinga.php?url=http%3A%2F%2Fsussstenssonsweden.spaces.live.com%2F
http://intressant.se/intressant

Tag gäärna med Dig detta- bara att trycka på "blogga det"..eller är du inte på space?
Kopiera och länka..;)