Sidor

onsdag 10 februari 2010

Av: Åsa Linderborg

Sverige måste
lämna Afghanistan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Åsa Linderborg: Därför de hemvändande kistorna är en tragedi på riktigt.

http://www.aftonbladet.se/kultur/article6579733.ab

 

Röda Malmö En blogg med underifrånperspektiv

Inget svenskt stöd till USA-ockupation

 
Ta hem trupperna nu


Att lämna Afghanistan skulle vara att lämna över ansvaret på någon annan, skriver Jan Eliasson i AB idag. Eliasson är ett tungt namn inom socialdemokratin och hans sätt att resonera speglar väl den etablerade sossebyråkratins djupt rotade ståndpunkter idag.

Ståndpunkter som är ett resultat av trettio års anpassning till den västerländska borgarklassens vandring högerut, anpassning till nyliberalismen och den nya imperialistiska världsordningen. Eliassons ståndpunkter skiljer sig inte på något vis från den propagandabild om Afghanistan som ges från svenskt borgerligt håll eller från USA-administrationen.
 

 

Skrivet av Björn Fridén

 

Februari 10, 2010 - Reinfeldts ordförandeskap kuppade igenom nya övervakningslagar

NOTIS. Aftonbladets ledare bjuder på spännande information om vad som hände under Sveriges EU-ordförandeskap. Tydligast blir det i det så befängt kallade kriget mot terrorismen:
”Det är det belgiska företaget Swift som förmedlar överföringar av pengar mellan världens alla banker. I jakt på terrorister har USA krävt att få tillgång till all information som går via Swift. Det innebär att USA vill ha full kontroll över EU-medborgarnas privatekonomi.

[…]

En medborgare som granskas har ingen möjlighet att få rättslig prövning. I EU kan personuppgifterna sparas i fem år, men i USA får de sparas i 90 år.

[…]

Det svenska ordförandeskapet kuppade i stället igenom Swiftavtalet dagen innan det nya Lissabonfördraget trädde i kraft. Hade man väntat ytterligare en dag hade parlamentet fått ett helt annat inflytande över avtalet.”
Trolöshet vid förhandling med främmande makt är ett brott enligt 3 kap 19 § i Brottsbalken och ger mellan två år och livstids fängelse.

Rekommenderad läsning:

Av: Mats Lewan, Anders Thoresson

Google startar utmanare
till Twitter och Facebook

 
(UPPDATERAD) Google hoppar på det sociala tåget. På tisdagen lanserade sökjätten Buzz, en tjänst som bland annat lånar drag från Twitter och Facebook.

(UPPDATERAD onsdag 10 febr kl 09.30) 

För ett knapp år sedan ryktades det att Google ville köpa mikrobloggtjänsten Twitter. Så blev det aldrig.
Fram till igår har det därför i huvudsak varit Twitter och Facebook som konkurrerat om att vara den främsta tjänsten för mikrobloggar, små korta textsnuttar som bland annat används för att tala om vad man för tillfället sysslar med.
Men nu ger sig sökjätten in i matchen på allvar.
Googles tjänst har fått namnet Buzz och kommer bland annat att byggas in i Gmail, Googles eposttjänst. Givetvis kommer Buzz också att kunna användas från mobiltelefoner.
Till skillnad från Twitter får Buzz inbyggt stöd för att dela inte bara text, utan också foto och video.

http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/allmant/article724415.ece 
 

 

Metro - Så tävlar Google med Facebook och Twitter

Metro - Så tävlar Google med Facebook och Twitter

Här är Google Buzz - IDG.se

Här är Google Buzz - IDG.se