Sidor

lördag 23 maj 2009

Av: Jonas Fogelqvist

Det lojala hatet


För ett par veckor sedan var det dags igen.

Djurgården förlorade mot Malmö på bortaplan. Ett grupp medelålders supportrar uppskattade inte detta. De dränkte sina sorger. Supportrar med alkohol i blodet blir ofta lite kitsliga. Så när flygvärdinnor och medpassagerare på flyget hem hade synpunkter på deras uppträdande, var de förstås tvungna att stå upp för sitt lag. En av passagerarna blev misshandlad. Fem av supportrarna greps på Sturup, tolv vid ankomsten till Bromma.

Fotbollsentusiasterna var enligt rapporterna i 35–40-årsåldern.

Alla var kvinnor.

http://www.arbetaren.se/articles/kulturkronika20090520

Av: Anna Hellgren

Ryssar i laget


Vid det här laget har det varit svårt att undgå vilka lag som gått till final i Champions League. Mångmiljardindustrin herrfotboll är inte längre bara världens mest populära sport – den är i det närmsta sönderbevakad av sportsidor och dito radio- och tevesändningar.

http://www.arbetaren.se/articles/kulturkronika20090513

Av: Åsa Lindqvist


Utan pengar för att myndigheten slarvar


Carl-Gustav Sundgren har väntat sedan mitten av mars på pengar från sin a-kassa. Anledningen är att arbetsförmedlingen inte skickade in ett papper som styrkte hans närvaro på en kurs. I stället låg det bortglömt i ett fack i nästan en månad.

http://hn.se/nyheter/falkenberg/1.475325

Av: Håkan Bergström


Sista ordet inte sagt om avvisningen


Avvisningen till Libanon av den svårt sjuka Faouzie Khoury är planerad till dagarna kring 10 juni. Men frågan är om en ny ansökan till Migrationsverket eller nya läkarintyg möjligen kan stoppa hemskickandet av den 76-åriga kvinnan.

http://hn.se/nyheter/falkenberg/1.475313