Sidor

fredag 26 juni 2009

Skrivet av Lennart on June 26, 2009


Gud och vapen i Amerika, vapenhysterin växer i det mentalsjuka USA


Det finns galna människor i alla länder, titta bara på ayatollorna i Iran, men det finns fler galna människor i USA än i något annat land som i alla fall jag känner till.

http://www.usablogg.org/2009/06/26/gud-och-vapen-i-amerika-vapenhysterin-vaxer-i-det-mentalsjuka-usa/

The White House - President Barack Obama

FRIDAY, JUNE 26TH, 2009 AT 10:40 AM

A Historic Energy Bill


Today the House is slated to vote on the American Clean Energy and Security Act of 2009. Yesterday the President weighed in heavily on the importance of passing this bill:






http://www.whitehouse.gov/blog/A-Historic-Energy-Bill/

Av: Nisha Besara Chefredaktör Dagens Arena


De rödgröna är på g

Plötsligt händer det något i mejlboxen. Det rasslar oavbrutet in pressmeddelanden från de rödgröna. "Vi investerar i grön infrastruktur!" "Vi investerar i skolorna!" "Vi investerar för framtiden!"

http://www.dagensarena.se/text/2009/06/de-rodgrona-ar-pa-gang


Av: Shora Esmailian

Obama bör tiga


Det finns de som länge har hetsat mot Iran. De har förespråkat sanktioner och isolering och velat bomba landet. De gömmer sig bakom kärn-vapenhotet, men drivs av ett intresse för de iranska oljekranarna. Samma personer – allt från amerikanska republikaner till svenska högerpolitiker – gråter i dagarna krokodiltårar över den repression som regimen utsätter vanliga iranier för. Samma demonstranter som liberalerna nu så flitigt ömmar för hade med stor sannolikhet dött av amerikanska bomber eller svultit ihjäl av europeiska sanktioner.

Den amerikanska presidenten Barack Obama får nu kritik för att han inte kritiserar den iranska regimen tillräckligt hårt. Republikaner och hårdföra liberaler vill att Obama öppet ska ta parti för oppositionsrörelsen.
Men västvärldens ledare bör lämna proteströrelsen i Iran i fred.

http://www.arbetaren.se/articles/ledare20090624


Av: Rebecka Bohlin


Bemanningsstriden är principiellt viktig


Personalen på Lagena lovar att fortsätta sin kamp trots att de nu återgått till arbetet. Foto: José Figueroa

Arbetsdomstolen tvingade förra torsdagen de strejkande vid Systembolagets dotterbolag Lagena att återgå till arbetet från och med i måndags. Personalen lovar dock att fortsätta kampen. Striden är principiellt viktig, både sett till synen på arbetsrätten och för fackföreningars roll på en arbetsplats.

http://www.arbetaren.se/articles/inrikesanalys20090625