Sidor

fredag 4 september 2009

Ola Olofsson

Fortsatt strid om Google Books

Googles försök att att digitalisera världens böcker och skapa ett stort bibliotek på nätet har sedan länge stött på patrull från förlag och utgivare. Nu trappas striden upp.

http://hd.se/it/2009/09/04/fortsatt-strid-om-google-books/ 

Av: David Jonstad

Vänsterns hjärta i Stockholm

En gång i tiden, närmare bestämt 1912, bildades ABF – Arbetarnas bildningsförbund – av bland andra socialdemokratin och LO. Då ansågs bildning vara ett viktigt vapen i arbetares händer för att förändra. I dag är betydligt fler medlemsorganisationer med och under bara förra året hade huset på Sveavägen 41 i Stockholm 300 000 deltagare på möten, föredrag och forum. Arbetaren spenderade en helkväll på ABF.

 

Av: David Jonstad

Den längsta studiecirkeln är nio år och pågår ännu

 ABF-husets rekord i lång studiecirkel innehas av den cirkel som leds av legendaren CH Hermansson. Den har varit igång i nio år. Anita Persson som varit med från starten, då deltagarna klämde Manuel Castells tre stora band om nätverksamhället, berättar att det hela bara rullade på efter att Castells var avverkad.

http://www.arbetaren.se/articles/inrikes20090903-3

Av: Rossana Dinamarca

Kunskapen är till för alla

Kunskap ger makt och en bra skola är ett led mot ökad jämlikhet och minskade sociala klyftor. Men tanken om en likvärdig skola för alla har alliansen ersatt med elitism, sortering och utslagning, skriver Vänsterpartiets Rossana Dinamarca, några veckor in på terminen.

http://www.arbetaren.se/articles/debatt20090902-2 

Unik film från Djurens Rätt visar hur svenska kycklingar behandlas innan slakt

Unik film från Djurens Rätt visar hur svenska kycklingar behandlas innan slakt

http://www.djurensratt.se/portal/page/portal/djurens_ratt/sidor/kycklingarhttp://www.djurensratt.se/portal/page/portal/djurens_ratt/sidor/kycklingar

 Shared via AddThis