Sidor

torsdag 13 november 2008

No more cluster bombs


Human Rights Watch

Virtually every government in the world has now banned them.

Here are the holdouts:

Russia, China, Israel, India, Pakistan - and the world's biggest manufacture and international ringleader, the US.

How bad does it get?

In the last three days of the Israeli attack on southern Lebanon, Israel dropped 4 MILLION so-called "bomblets" on the country.

It only takes one to kill or maim a child.


http://www.brasschecktv.com/page/479.html

Reinfeldt tuffar till sig, men varför?

Nu har det hänt. Äntligen har konungariket Sverige efter år av mesighet sagt sitt hjärtas mening i Bryssel. Det var i fredags som statsminister Fredrik Reinfeldt röt till vid det informella stats- och regeringschefsmötet.
http://www.dagensarena.se/text/2008/11/reinfeldt-tuffar-till-sig-men-varfr

Möt krisen med sänkt arbetstid

LEDARE 12 november "Arbetstidsförkortning är ett jämlikhetskrav långt radikalare än bara jämställdhet, som i en tid av ökande arbetslöshet och skenande klimatproblem borde vara högaktuellt.", skriver Rebecka Bohlin.
http://www.arbetaren.se/articles/ledare20081112

Ingen fördragsamhet

Social dumping är sedan ett år såväl möjlig som påbjuden i Europeiska unionen. Detta genom en rad antifackliga beslut i EG-domstolen. Den 11 december 2007 fattade den beslut i Vikingmålet. Finska Viking Line ville utflagga fartyget Rosella till Estland, men finska Sjömansförbundet motsatte sig detta. Företaget hänvisade till EU-fördraget och hävdade att fackliga stridsåtgärder inte får inskränka den fria rörligheten. Facket hävdade att konflikträtten också är en grundäggande rättighet – men EG-domstolen prioriterade rörligheten högre. Stridsåtgärder riktade mot ett företags fria rörlighet och EU:s regler om icke-diskriminering blev otillåtna. Bara en vecka senare – den 18 december – kom den ökända Lavaldomen som helt omtolkade EU:s utstationeringsdirektiv.
http://www.arbetaren.se/articles/ledare20081112-2

Ge familjen en trygg framtid

En tjugo år gammal cykel. Det är Shohreh Eilbeigs ägodelar i Sverige.
Det är för mycket, alldeles för mycket, tycker Migrationsverket och avslår hennes blygsamma begäran om stöd för att köpa vinterkläder till sig och femårige sonen Arvin. Först kan hon sälja cykeln.
Realiserbar tillgång, heter det på myndighetsspråket. Hon hade också en halsduk när hon framlade sin begäran, noterade Migrationsverket. Det framgår av avslaget på hennes begäran om stöd till kläder för egen del. Onödig begäran ansågs det eftersom hon redan hade en fodrad jacka.
Det står så i avslagsbeslutet:
"Du hade även en halsduk."


http://www.hn.se/m_opinion.php?id=1019403&avdelning_1=112&avdelning_2=118