Sidor

torsdag 14 maj 2009

Av: Lars Adaktusson.

Adaktusson fortsätter granskningen av nazisterna i Svenska motståndsrörelsen

http://www.tv8.se/adaktusson


AFTONBLADET TV

KORSELD




http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/korseld/article5145580.ab

Av: David Lundström


Efter kapitalismen

Michael Albert föreslår deltagarekonomi


Kapitalism är det ingen vänstermänniska som är särskilt förtjust i. Inte heller lockar en kommandoekonomi á la Sovjet. Så vilket system är alternativet om vi faktiskt får chansen att välja? Den amerikanske vänsterlegendaren Michael Albert har ett förslag: deltagarekonomi. En mix av klassiska idéer och nytänkande som börjat få fäste i progressiva kommuner och i Chávez röda Venezuela.

http://www.arbetaren.se/articles/inrikes20070530-6



Av: Bella Frank


Västsaharas kamp kan bli väpnad igen


FN:s mandat i Västsahara förlängdes nyligen. Däremot kommer det inte heller fortsättningsvis att omfatta en övervakning av brott mot mänskliga rättigheter. Priset för att arbeta för mänskliga rättigheter i Västsahara lär därmed bli fortsatt högt, vilket 23-åriga Rabab Amidane är väl medveten om. Hon har torterats, hennes bror sitter fängslad och för knappt två veckor sedan misshandlades hennes mamma svårt av marockansk polis.

http://www.arbetaren.se/articles/utrikes20090513-3


Fakta / Västsahara

Västsahara är enligt FN ett icke-självstyrande område med rätt till självbestämmande och självständighet, som ska avkoloniseras. Västsahara var en spansk koloni, men 1975 ”överlämnade” Spanien Västsahara till Marocko. Västsaharierna utropade då staten SADR, som är erkänd av cirka 80 länder.
En FN-styrka finns på plats sedan 1991 för att genomföra en folkomröstning om Västsaharas självständighet. Marocko har dock förhindrat den.

AVAAZ.ORG

Mideast Ad To Obama: Lead, Don't Follow








This Monday the Israeli prime minister faces Barack Obama for the first time -- and war and peace are at stake.

Some say US President Obama will do as he’s told: endorse more dead-end talks between a far-right Israeli government and a discredited and divided Palestinian leadership.

But ordinary Israelis and Palestinians still want peace -- and their only hope is for Obama to lead.

https://secure.avaaz.org/en/obama_for_peace/?cl=233108269&v=3308

Av: Anna Hellgren Redaktionsmedlem Dagens Arena


It´s alliansen, stupid!

Nu duggar de tätt, rapporterna om skenande kostnader för socialbidrag och ytterligare höjda a-kasseavgifter. Att de kommer samtidigt är långt ifrån någon slump, och det är viktigt att komma ihåg att de stora ökningarna inte bara är en effekt av den globala finanskrisen.

http://www.dagensarena.se/text/2009/05/it%C2%B4s-alliansen-stupid

By Aluf Benn, Haaretz Correspondent


Obama warns Netanyahu: Don't surprise me with Iran strike

U.S. President Barack Obama has sent a message to Prime Minister Benjamin Netanyahu demanding that Israel not surprise the U.S. with an Israeli military operation against Iran. The message was conveyed by a senior American official who met in Israel with Netanyahu, ministers and other senior officials. Earlier, Netanyahu's envoy visited Washington and met with National Security Adviser James Jones and with Secretary of State Hillary Clinton, and discussed the dialogue Obama has initiated with Tehran.

http://www.haaretz.com/hasen/spages/1085466.html



Skrivet av Lennart on May 13, 2009


Obama, USA-tortyren, Nancy Pelosi, demokraternas Wanja Lundby-Wedin


Bilder som president Obama vill hålla hemliga.

http://www.usablogg.org/2009/05/13/obama-usa-tortyren-nancy-pelosi-demokraternas-wanja-lundby-wedin/

Av: Fredrik Larsson



Fula bilar passar inte på Granitvägen


Bilen väckte ilska. Någon person gillar inte Marie Hallins vita Renault och tycker inte att hon ska parkera den på Granitvägen. Enligt en lapp ska skälet vara att den är skabbig.

Fotograf:
Annika Karlbom
En anonym lappskrivare vill inte ha Marie Hallins skabbiga bil parkerad på Granitvägen. – Först blev jag jätteledsen, jag har väl också rätt att finnas, säger hon.

Marie Hallin, 51, arbetar inom den privata omsorgen och kontoret ligger på Bandholtzgatan.

Ibland är det svårt att hitta någon parkering i området och det händer att hon ställer sin vita Renault Clio på Granitvägen som ligger mitt över.

http://hn.se/nyheter/varberg/1.465547