Sidor

måndag 18 augusti 2008

Bush i blåsväder



Bush i blåsväder:
VITA HUSET FÖRFALSKADE IRAK-BREV

Representanthusets konstitutionsutskott har tillsatt en utredning om anklagelserna att Vita Huset år 2003 gav CIA i uppdrag att tillverka och sprida falska uppgifter om samband mellan al-Qaida och Irak.

I ett förfalskat brev, efterdaterat den 1 juli 2001 från Iraks säkerhetstjänst till Saddam Hussein, påstods att 11 september-attackernas ledare Mohamed Atta tränats i Irak.

Avslöjandet kommer från Pulitzerprisbelönade journalisten Ron Suskinds nya bok Truth and Hope in an Age of Extremism.

Enligt Suskind visste Bushadministrationen flera månader i förväg, genom kontakter med Iraks säkerhetstjänst, att inga massförstörelsevapen förekom. Men kontaktmannen tystades med en betalning på 5 miljoner dollar och CIA förfalskade sedan brevet från honom för att övertyga omvärlden att Irak hade massförstörelsevapen och samband med al-Qaida.

Vita Huset och förre CIA-chefen George Tenet har blankt förnekat uppgifterna, som kan leda till en konstitutionell kris för regeringen.

Ron Suskind:
The Bush Admin Deliberately Faked an Iraq-al-Qaeda Connection
(Democracy NOW, Aug 13, 2008)
http://democracynow.org/2008/8/13/the_way_of_the_world_ron

Not: sökning på "Ron Suskind" på internationella Google News
ger dryga tusentalet artiklar.
sökning på samma namn på svenska Google Nyheter / svenska bloggar
ger 0.

KRAV PÅ ÅTAL

Kongressens taleskvinna Nancy Pelosi möts under sin landsomfattande valturné av massiv kritik över varför hon inte krävt riksrätt mot president Bush ännu.

Från Manhattan till Los Angeles har hon varit tvungen att försvara sitt uttalande att "ett åtal mot administrationen inte är aktuellt."

Pressad i ABC News nyligen tillade Pelosi: "Om någon kan presentera ett brott som presidenten gjort sig skyldig till, vore det en annan sak."
Därefter mottog hon en störtflod av kopior av de 35 åtalspunkter som sammanställts av kongressledamot Dennis Kucinich, samt de senaste uppgifterna från journalisten Ron Suskind om Vita Huset förfalskade dokument.

Det är en hårt pressad Nancy Pelosi som i valet möter sin mest tuffa utmanare - soldatmamman och fredsaktivisten Cindy Sheehan, som kvalificerat sig som oberoende kandidat i november genom över 17.000 namnunderskrifter.

McCain's Mansions


http://therealmccain.com/?utm_source=rgemail