Sidor

fredag 2 oktober 2009

Av: Johannes Sundblad

Peter Rosdahl om Google Wave: värt en del av hysterin

Allmänheten väntas få tillgång till Googles nya hypade realtidskommunikationstjänst, Wave, i slutet av året. Peter Rosdal har provat den. Läs vad han tycker om tjänsten här.

 

Av: Sofia Ström


Google tvingas blockera Pirate Bay

 

 

 

Amerikansk lag stoppar länk till hemsidan

Söker du på The Pirate Bay på Google får du upp 40,6 miljoner träffar.
Men inte en enda går till startsidan.
Google tvingas filtrera bort fildelningssajten The Pirate Bay på grund av den amerikanska upphovsrättslagen, antipiratlagen DMCA.

 

Av: Lars Anders Karlberg

Falkenberg får första vindkraftfabriken

Sveriges första kompletta vindkraftsfabrik öppnades i dag i Falkenberg på Västkusten. De vertikalaxlade vindrkaftverken har utvecklats av Vertical Wind i Uppsala men de ska tillverkas i Falkenberg.


Så här kommer det att se ut vid E6:an utanför Falkenberg nästa höst när vindkraftverken från Vertical Winds fabrik i Falkenberg är på plats. Klicka för att se alla fyra verken. Foto: Eon/Falkenberg Energi



Björn Hellström, vd Vertical Wind. Foto: Uppsala universitet/uuinnovation



I dag fick Vertical Winds vd Björn Hellström nycklarna till den nya fabriken i sin hand.
- Fabriken i Falkenberg är strategiskt viktig för oss för att kunna bygga en rationell produktion för stora vertikalaxlade vindkraftverk, säger Vertical Winds vd Björn Hellström.
Ny Teknik når honom på tåget ned till Falkenberg där han ska ta den nya vindkraftsfabriken i besittning.
Det är Stena Ståls gamla fabrik i Falkenberg som energibolagen Eon och Falkenberg Energi tagit över för att kunna hysa Vertical Winds vindkraftsfabrik.



 

Av: Katharina Schoug


Förtvivlan på Fontänhuset

Medlemmarna på Fontänhuset i Falkenberg pratar om tragedi och katastrof om verksamheten tvingas stänga. ”Mitt liv kommer att slåss i spillror”, säger Stina Hansson, till höger. Även Jaqueline Nielsen och Josefin Nilsson känner förtvivlan.
Fotograf: Håkan Johansson
 
– Det blir katastrof för väldigt många om Fontänhuset tvingas stänga. Jag förstår inte hur politikerna tänker, säger medlemmen Marie-Anne Persson.
 
http://hn.se/nyheter/falkenberg/1.594268