Sidor

onsdag 16 september 2009

Av: Nisha Besara Chefredaktör Dagens Arena

Jens regerar
 
"Tidernas jämnaste val" avgjordes i Norge i går. Alla prognoser och vallokalsundersökningar pekade under valkvällen i en och samma riktning: De rödgröna partierna har fått de norska väljarnas förtroende och regerar därmed vidare med Arbeiderpartiets ledare Jens Stoltenberg som statsminister. Det är historiskt, eftersom det är första gången på 16 år som en norsk regering blir återvald.

Av: Nisha Besara Chefredaktör Dagens Arena

Regeringsförklarings- förklaring
 
1. "Vi vill inte igen se att vi mitt i en högkonjunktur får växande klyftor mellan de som har jobb och de som står utanför arbetsmarknaden." Det är precis en sådan politik som alliansregeringen kallt och medvetet bedriver, där klyftorna växer mellan de som har arbete och de som inte har. A-kassan har stramats åt, sjukförsäkringen dränerats, samtidigt som skatterna sänkts.

Hällekis-Kuriren

Google lanserar nya sökalternativ på svenska för en mer skräddarsydd användarupplevelse

Google lanserar idag Google sökalternativ, ett verktyg som gör att användare kan gräva djupare i sitt sökresultat för en mer skräddarsydd sökupplevelse. "Alternativ", till vänster på resultatsidan, innebär att användare kan sortera och anpassa resultatet och utforska sina sökningar så att de hittar det de letar efter snabbare och enklare.

http://www.hallekis.com/xx090916e.htm
 


Av: Peter Lyngdorf

Vem ska plocka de svenska bären? 

 
På tv och i medierna ser vi besvikna bärplockare, importerade från Thailand, som här i Sverige inte har tjänat nog för att kunna betala flygbiljetten hem, och som efter bärsäsongen är fattigare än när de kom.

 

SERVICE EMPLOYEES INTERNATIONAL UNION, CTW, CLC

Tribute to Senator Edward Kennedy





Domestic violence is a "pre-existing condition"?

SEIU - Service Employees International Union, CTW, CLC

 http://www.seiu.org/2009/09/domestic-violence-victims-have-a-pre-existing-condition.php