Sidor

lördag 1 november 2008

Moore släpper gratis film

















Med hopp om att påverka valutgången genom att aktivera unga väljare – varav en majoritet röstar demokratiskt – har Michael Moore lagt upp sin senaste film, Slacker Uprising, för gratis nedladdning (gäller dock bara i USA och i Kanada).”Ni kan visa den i er lokala biograf, i ert klassrum, i er universitetsaula, i er kyrka, i er fackförenings- eller i er kvarterslokal. Ni kan bjuda in vänner och grannar för en visning. Ni kan visa den på TV eller på webben”, skriver Moore i ett mejlutskick.Filmen handlar om just unga välja under valrörelsen 2004, och hur Moore försökte få dem att rösta (bland annat genom att erbjuda dem nudlar).
http://slackeruprising.com/video.php
En sak som slår mig är att Moore känns… överspelad. Inte så att han har fel eller far med osanning, men det hårt skruvade tilltalet och det onyanserade föraktet… Jag orkar inte med det längre. Jag har skrivit artiklar som hamnat i samma fälla, och visst handlar det om berättigad frustration, men den president som styrt USA mot groteska klyftor och lika drakonisk som kalkylerande utrikespolitik är snart borta. George W Bush försvinner, och med honom en administration som obemärkt kommer att smyga tillbaka till olje- och vapenindustrins styrelserum. Jag kan ju inte vara säker, men jag hoppas och tror att det amerikanska debattklimatet förändras i och med detta frånfälle. Moore bör nog ta sig en funderare. Om han nu vill bedriva positiv opinionsbildning och inte, en gång för alla, avfärdas som ytterligare en fräsande stå-upp-ideolog, att sortera in bredvid Bill O’Reilly med anhang.

Postad av: Andreas
http://www.etc.se/blogg/

DET STORA SAMMANBROTTET

Jag vet inte om du sett flitigt på TV, läst tidningar och lyssnat på radio de senaste veckorna. Jag TROR att du har gjort det för när världens ekonomier brakar samman så vill vi alla veta varför. Hur gick det till? Vem är ansvarig?
http://www.etc.se/artikel_alla/18849/det-stora-sammanbrottet