Sidor

torsdag 1 oktober 2009

Av: Fredrik Nyberg

Wallentin får miljonbelopp av landstinget 

Kristina Wallentin lämnar sitt jobb som sjukhuschef bakom sig med ekonomin tryggad fram till pensionen i juni 2015. Trots spartider för Landstinget Halland får hon tolv månadslöner och avtalspension.

http://hn.se/nyheter/halland/1.593440 

Av: Olof Hänel


Wallentin avgår som sjukhuschef 

 

Efter tio år som chef för Sjukhuset i Varberg avgår nu Kristina Wallentin "med omedelbar verkan". För nästan exakt tio år sedan, den 13 oktober 1999, fick hon chefsjobbet.
Fotograf: L-G Johansson/arkiv

Kristina Wallentin, sjukhuschef på Sjukhuset i Varberg, avgår från sin tjänst med omedelbar verkan.

http://hn.se/nyheter/varberg/1.591618

Av: Håkan Bergström


Utvisningen av Faouzie har avbrutits

  Utvisningen av den svårt sjuka Faouzie Khoury har, åtminstone tillfälligt, ställts in. Men skälet är inte medicinskt, utan istället vill myndigheterna få tid att pröva om hon har tillräcklig familjeanknytning för att få stanna i Sverige.

http://hn.se/nyheter/falkenberg/1.593258 

Av: Jan Karlsson

Gellert Tamas ger en mörk bild av Sverige 

Gellert Tamas har gjort det igen: skrivit en ny berättelse om Sverige. Efter kombinationen av psykologiskt personporträtt, analytisk samtidsbild och samhällsrundmålning i ”Lasermannen” (2002) – tveklöst en milstolpe i det källbaserade litterära reportagets inhemska historia – är tiden inne för en drygt 600-sidig bok, ”De apatiska – om makt, myter och manipulation”.
Även denna gång förenas en omfattande research – Tamas går till läggen, journalerna, bandupptagningarna – med ett skönlitterärt berättarsätt.
Och precis som författaren i den förra boken ville visa att det tidiga 1990-talets politiska grogrund och mentalitet (konkretiserad av riksdagsentrén för ny demokrati) underlättade förvandlingen från John Ausonius till Lasermannen, så ämnar han här påvisa sambandet mellan ”Sveriges allt hårdare, alltmer restriktiva asyl- och flyktingpolitik” och det tilltagande misstänkliggörandet (boken utspelas 2003-2006) av de apatiska barnens och deras föräldrars egentliga bevekelsegrunder.



Fotnot. En intervju med Gellert Tamas var publicerad 30/9.

 

Av: Katharina Schoug

Riksdagsman: Vi tvingas stänga 


Inga mer pengar. Rie Boulund, ordförande i socialnämnden, var övertygad om att beslutet att inte ge Fontänhuset mer pengar var riktigt. ”Förskottsbetalning är inte en lösning på problemet, då får de ju bara mindre pengar nästa år”. Socialchefen Sergio Garay väntar på besked från politikerna om hur de ska gå vidare med verksamheten.
Fotograf: Håkan Johansson
 
– Vi kommer att tvingas stänga Fontänhuset, sa en arg Jan Ertsborn i går, när beskedet kom att socialnämnden avslår deras ansökan om extra pengar.
 
http://hn.se/nyheter/falkenberg/1.593261 

 


Av Kerstin Zander och Agneta Karlsson

Det brinner i knutarna för Fontänhuset

Jan Ertsborn som är riksdagsman och tillika styrelseordförande i Fontänhuset i Falkenberg!
Vilken inblick har du om vad som sker med Fontänhusen?
Har staten avsatt pengar för Fontänhusen verksamhet, men enligt rykten låst in dem och tappat bort nyckeln?
Vi hörde att du skulle uppvakta Göran Häggström och diskutera frågan.
Menar du att detta skulle lösa problemet? Detta skulle ha gjorts för länge sedan!
Hans Hoff har lyft denna fråga men inte lyckats få något riktigt svar, hoppas att du lyckas bättre!
Är det så att staten kommer att ge fontänhusen ekonomiska förutsättningar?
Är det Miltonpengarna som du gått ut och lovat skall ge Fontänhusen ekonomiska förutsättningar?
Det brinner i knutarna, vem ska ta ansvar för de personer som i dag finns på Fontänhusen, det tycks ingen vara beredd att göra!
KERSTIN ZANDER (S)
Falkenberg
AGNETA KARLSSON (S)
Halmstad

 

Av: Tove Hansson

"Google Wave kan utmana Facebook"

En utmanare till de stora sociala nätverkssajterna, eller en användbar applikation som aldrig kommer nå den stora massan? Ungefär ett dygn efter att de 100 000 inbjudningarna till Google Wave spridits över nätet – och ynglat av sig via auktioner, tiggeri och lotterier – är de flesta som testat positiva. Men meningarna är delade kring frågan om Google Wave är en bra applikation eller en ny internetrevolution.

http://hd.se/it/2009/10/01/google-wave-kan-utmana-facebook/