Sidor

lördag 5 december 2009

Av: Emma Eleonorasdotter

Vellinge är inget undantag


Foto: Anders Paulsson

Hur kommer det sig att Vellingebornas reaktion mot öppnandet av ett transitboende för ensamkommande flyktingbarn i Hököpinge var så stark? Och varför tar inte två tredjedelar av landets kommuner emot flyktingar? Arbetaren åkte till Vellinge kommun för att få svar, och granskar Sveriges nuvarande flyktingpolitik.

 

Av: Mattias Gardell

Malmström stärker Europas murar


LEDARE 2 december 2009

Ett nationellt rus svepte genom media i helgen. Nej, jag menar inte jublet sedan Zlatan säkrade Barcas seger mot Madrid i el Clásico utan den hyllningskör som utbröt då nyheten att folkpartisten Cecilia Malmström ”mönstrar på”, som Svenska Dagbladet uttryckte det, som EU-kommissionär med ansvar för migration, gränskontroll, säkerhet och polisfrågor. ”Malmström får ansvaret att skydda våra medborgare och värna deras säkerhet”, sade EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso. Svenska ledarskribenter pyste av stolthet: ”Rätt kvinna på posten” (GP), ”Vi kan vara stolta” (Expressen), ”Sverige har lyckats ovanligt väl” (DN). Utnämningen är ”lika logisk som välkommen” (Sydsvenskan). ”Ett kvitto på att Sverige numera tas på större allvar i EU” (SvD).
Ingen påpekade det absurda i att asylpolitik sammanförs med säkerhet istället för mänskliga rättigheter.

http://www.arbetaren.se/articles/ledare2009122



 

Skrivet av Björn Fridén


 
”Och det hände sig vid den tiden att från statsminister Reinfeldt utgick ett påbud om att hela världen skulle avlyssnas - i alla fall vissa trafikstråk. Detta var första gången alla tjänade på att debatten lade sig, och det skedde när Marianne Samuelsson var landshövding på Gotland.”

Julkalendern:
Årets julkalender kommer skilja sig något från de tidigare (som finns här och här). Istället för numrerade luckor får vi denna gång följa statsministerns arbete under tjugofyra dagar, samt stifta bekantskap med de människor som besöker honom.

Klicka här för att komma till julkalendern.
Och som vanligt, vill man på sin egen blogg länka till julkalendern bör man länka till det här blogginlägget. Adressen till kalendern kommer nämligen att ändras från dag till dag.

Och som vanligt måste man passa på att tacka de som varit behjälpliga i arbetet runt att lindra problemen som min monumentala inkompetens i webbdesignfrågor för med sig. Dessa är Johan Westerholm och Linus Samuelsson som erbjudit ett webbstall när det inte fanns någon plats i härbärget, samt Erik Nilsson som hjälpt till att animera en gnutta flash.

God jul gott folk

PS. Rapportera gärna eventuella problem med kalendern. Berätta gärna om hur man åtgärdar dem också för jag har inte en suck om hur man gör.





Ingen IPRED-effekt



December 5, 2009 - Ingen IPRED-effekt

NOTIS. Fildelningen slår nya rekord. IPRED kan således konstateras fungera sisådär.

http://www.alliansfrittsverige.nu/2009/12/december-5-2009-ingen-ipred-effekt.html



Av: Karl-Olof Andersson

Regelverkens bokstav och anda 

Land ska med lag byggas. Det är en grundläggande princip för hur en stat ska fungera. Motsatsen är laglöshet och godtycke, ett rättslöst samhälle där ingen vet vad som kan hända och där den eller de som har makt kan utöva den utan att den som är i underläge, den förfördelade och förtryckte, kan hävda sina mänskliga rättigheter med stöd av en allmänt gällande och respekterad lagstiftning. Om detta borde väl alla upplysta människor vara överens.
 

 

bin Laden

CIA veteran doubts
the bin Laden story






"I'm not convinced it was Bin Laden"

"If they didn't have an Osama bin Laden out there, they'd have to invent one because he's a terrific diversion."

This is what a former CIA official with on the ground experience in Afghanistan was saying about Osama bin Laden the day after 9/11.

Other facts:

1. Osama is not wanted in connection with 9/11 by the FBI or any other law enforcement agency

2. Bush, Cheney and countless other government scumbags have stated that Osama bin Laden is not and was never "the issue."

Yet, Bush-Bama is sending 30,000 troops to Afghanistan and the band plays on...