Sidor

måndag 11 januari 2010

Weekly Address: Health Reform's Benefits in 2010 | The White House

Weekly Address: Health Reform's Benefits in 2010 | The White House

Depleted Uranium

The Doctor, the Depleted Uranium, and the Dying Children





An award winning documentary film produced for German television by Freider Wagner and Valentin Thurn. The film exposes the use and impact of radioactive weapons during the current war against Iraq. The story is told by citizens of many nations. It opens with comments by two British veterans, Kenny Duncan and Jenny Moore, describing their exposure to radioactive, so-called depleted uranium (DU), weapons and the congenital abnormalities of their children. Dr. Siegwart-Horst Gunther, a former colleague of Albert Schweitzer, and Tedd Weyman of the Uranium Medical Research Center (UMRC) traveled to Iraq, from Germany and Canada respectively, to assess uranium contamination in Iraq. http://video.google.com/videoplay?docid=5146778547681767408&hl=en# 

Röda Malmö En blogg med underifrånperspektiv

Rädda jobben – ställ om bilindustrin!



I Herman Wouks 50-talsstorsäljare Myteriet på Caine får den diktatoriske kapten Queeg befäl över örlogsfartyget USS Caine och är genom dålig ledning och sjömansskap på väg att segla skeppet i kvav när den hunsade besättningen till sist gör myteri, tar över kommandot och räddar skeppet och sig själva.
 

 

MÅNADENS COGITO


MÅNADENS COGITO: GOTT NYTT ÅR, (O)VERKLIGHETENS FOLK!

Av Angela Aylward, styrelseledamot i Cogito

Hoppas att du är frisk och har ett jobb, i så fall önskar alliansen dig ett gott nytt år. En som blir utan nyårshälsning är Lotten. Lotten är en kvinna i 25-års åldern som efter sina studier började arbeta i mataffär. För Lotten blir 2010 inte ett så gott nytt år. Efter en trafikskada och med ständig värk har Lotten varit sjukskriven men blir utförsäkrad från sin sjukpenning den 31 mars. Eftersom Lotten inte hunnit kvalificera sig till A-kassa då hon arbetat för kort tid står Lotten utan ersättning. Om Lotten och ska kunna få försörjningsstöd kan hon och pojkvännen bli tvungna att sälja bostadsrätten eftersom socialtjänsten räknar denna som lätt realiserbar tillgång. En bostadsrätt som de känt sig tvingade att köpa eftersom det inte finns lediga lägenheter hos allmännyttan.

Alliansfritt Sverige


 

Januari 11, 2010 - Mats Odells krokodiltårar om bankbonusarna

http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/01/januari-11-2010-mats-odells.html 

Citat ur boken: BARACK OBAMA MED HANS EGNA ORD

OM INTERNET

Jag tror att faran med bloggar är att vi bara riktar oss till oss själva och till dem som håller med oss. Det innebär att vi med tiden bara stärker våra förutfattade meningar och inte öppnar oss för andras idéer och ståndpunkter. Jag försöker hela tiden komma på ett sätt att få till en kommunikation mellan olika bloggare och olika åsikter, så att det uppstår en dialog i stället för att man bara hejar på den egna sidan.


Heightsmom.blogspot.com, 4 juni 2006


OM INVANDRINGSPOLITIK

Vi bör komma ihåg att inte alla invandrare som kom till USA via Ellis Island hade de erforderliga handlingarna. Inte alla av våra förfäder hade varit behöriga för legal invandring. Men de kom hit på jakt efter en dröm, sökande efter en framtid. Amerikanerna förstår detta, och är beredda att ge dem som redan är här en chans, om vi bara tar itu med att se till att våra gränser faktiskt betyder någonting. Dagens invandrare strävar efter att följa i fotspåren på den invandring som byggde det här landet. Vi gör oss själva och dem en otjänst om vi inte inser hur mycket dessa människor bidrar med. Och vi kommer att misslyckas med att skydda vår nation om vi inte omedelbart återfår kontrollen över vår invandringspolitik.


Inlägg i senaten om invandringsreformer, 3 april 2006